STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Zwarte verlichting, voor ieder interieur

We mogen het zeker een trend noemen; zwarte lampen. Denk hierbij aan zwarte hanglampen, plafondlampen en inbouwspots. Ze zijn haast niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Maar eigenlijk passen zwarte lampen in iedere hedendaagse woonkamer, slaapkamer of keuken. De zwarte look zorgt voor een chique en stijlvolle uitstraling.

Robuuste, grote (hang)lampen met een matte coating doen het bijvoorbeeld goed in een industrieel interieur. Terwijl slanke zwarte spots ook perfect passen binnen een klassiek of zelfs landelijk interieur.

Pure black

Steeds meer fabrikanten van verlichtingsarmaturen zoals SLV, TRIO en KS verlichting voegen zwarte hanglampen en spots toe aan hun assortiment. SLV Lighting heeft bijv. de populaire Kalu spots inmiddels ook in het zwart. Combineren met zwart gaat natuurlijk perfect.

De fraaie zwarte SLV Forchini hanglampen zijn voorzien van een goudkleurige of zilverkleurige reflector

Zwarte inbouwspots

De combinatie van een zwart plafond met zwarte inbouwspots zien we steeds vaker. Vroeger was de enige kleur voor een plafond wit. Een donker plafond maakt de ruimte intiemer en gezelliger. Het geeft uw woon- of slaapkamer luxe uitstraling. Zeker in combinatie met warme tinten van bijv. hout. De Kadux spots van SLV kunnen hier perfect op aansluiten. Ze hebben een zwart kader met terugliggende (LED)spots. 

Zwarte railverlichting

Nog een trend binnen het moderne interieur is de zwarte railverlichting. Volledig zelf samen te stellen met zwarte rails en spots. Te bevestigen aan het plafond of zelfs op te hangen aan staalkabels. Je kunt met railverlichting een ruimte flexibel verlichten; bijv een strakke lijn met LED spots in de moderne keuken of een hangende railverlichting onder een oud balkenplafond.  

Tuinverlichting

In het segment tuinverlichting is zwart al langer een gebruikelijke kleur. Veel staande tuinlampen werden geleverd in zwart kunststof of aluminium. Maar het aanbod van zwarte tuinverlichting wordt steeds groter met modernere en slankere armaturen, door de toepassing van LED.

KS verlichting heeft een range met zwarte wandlampen voor buiten. Kubistische modellen met veel glas. Toepasbaar aan de moderne en zeker ook de klassieke gevel.