STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

De ideale vervanger van de handdoek!

Een heerlijke warme douche is vaak het ultieme rustmoment na een lange dag op de werkvloer. Met het gebruik van de beste shampoo, zachtste conditioner en heerlijkste scrub wordt de dag goed afgesloten. Toch lijkt een douchebeurt meer nadelen te hebben dan men denkt.

Gelukkig zijn er veel producten op de markt die de nadelen grotendeels beperken. Zo ook de lichaamsdroger. Handdoeken blijken veel schade te brengen aan de huid, waardoor de huid geïrriteerd kan raken. Om dit te voorkomen, is een lichaamsdroger de ideale vervanger.

Wat is een lichaamsdroger?

Een lichaamsdroger wordt al voor lange tijd in gebruik genomen door luxe wellness centra’s, verpleeghuizen en revalidatieklinieken. De droger is de ideale wisselspeler van de traditionele handdoek. De lichaamsdroger wordt aan de hand van een veilige luchtdrukknop geactiveerd, waardoor de motor en verwarmer een prettige luchtstroom creëren die via traanvormige poriën op het lichaam wordt uitgeblazen.

Nadelen handdoek

Philip Tierno, een onderzoeker in microbiologie en pathologie aan de New York University School of Medicine, laat Tech Insider weten dat een badhanddoek een buffet van vocht en voedingsstoffen is voor miljoenen bacteriën. De bacteriën zoeken vaak naar een warme en vochtige plek; eigenschappen waar de dikke stof van handdoeken prima aan voldoet.

Een nat lichaam afdrogen met een badstof, zal men – naast dode huidcellen – ook vocht uit het lichaam overbrengen op de handdoek. Dit vocht is afkomstig van onder meer speeksel, wondjes, de endeldarm en de urinebuis. Uiteraard bevat dit vocht veel bacteriën.

Bovendien hebben veel mensen last van een gevoelige huid. Het afdrogen wordt al snel een pijnlijke handeling, wanneer de handdoek de gevoelige huid raakt.

Lichaamsdroger: de oplossing

De body dryer gaat zowel de broeiplek van bacteriën tegen als pijnlijke momenten. Door de prettige luchtstroom kan de huid drogen zonder het gebruik van een handdoek. Door deze aanschaf zullen de handdoeken verleden tijd zijn en kunnen de personen met een gevoelige huid met plezier douchen.

http://lavicta.nl