STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Afwerkplinten, de details van jouw laminaatvloer

Als je een laminaatvloer hebt geplaatst of laten plaatsen, dan moet je deze bij de muren afwerken zodat er geen ruimte meer over is tussen de vloer en de muur en deze niet kan beschadigen. De meest gangbare optie is om plinten te kiezen die bij de kleur van de vloer passen. Er is voor iedere kleur en patroon vloer vaak wel een bijpassende plint. Een andere populaire optie is wit. Maar ook een felle kleur of metaallook is mogelijk.

Plakplinten plaatsen

Er zijn verschillende soorten afwerking beschikbaar voor een laminaatvloer. Het meest standaard zijn de dunne latjes die je tegen de muur kunt plakken. Ze zijn gemakkelijk in het aanbrengen en zorgen voor een mooi geheel met de vloer of muur. Een nadeel is dat ze vaak snel loslaten. Dan kan het monteren tegen de muur met behulp van clips een oplossing zijn. Er zijn ook hoge plinten beschikbaar. Deze geven de kamer een heel andere uitstraling. Ten slotte zijn er nog holle plinten. Deze kunnen worden gebruikt voor het wegwerken van kabels.

Afwerking laminaat

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor het soort dat je wilt zijn deze plinten verkrijgbaar in verschillende hoogtes en diktes en ook met een vochtwerende laag. De goedkoopste kosten niet meer dan een euro per meter. De prijs van de meest luxe afwerkingen kan oplopen tot zo’n 14 euro per meter. Laminaat afwerken zonder plint, bijvoorbeeld bij obstakels, kan ook met een speciale waterdichte kit. Sommige producten zetten met de vloer mee uit of kunnen gemengd worden met schuurstof.

https://www.parket-winkel.be/categorie/plinten/