STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

De opbouw van een boxspring

Wanneer je altijd een traditionele lattenbodem met matras als bed hebt gehad vraag je jezelf misschien af wat er zo speciaal is aan een goedkope boxspring. In dit artikel gaan we het hebben over hoe goedkope boxsprings zijn opgebouwd en twee verschillende soorten boxsprings.

 

Onderdelen van een boxspring

De basis van een boxspring is de boxspring. Dit is een onderstel met veren, vaak is het onderste matras hierin verwerkt. De basis kan vergeleken worden met een normaal bed. Bovenop de boxspring komt nog een matras. Dit wordt het bovenmatras genoemd. De boxspring wordt speciaal en luxe door dit tweede matras. Door de matrassen helemaal zelf te kiezen kan je de boxspring helemaal aanpassen naar jouw slaapwensen. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een zogenaamde topper. Dit is een extra, dunner matras voor extra comfort.

 

Soorten boxsprings

Naast de verschillende types boxsprings zoals de vlakke, elektrische verstelbare, deelbare en hoog-laag boxsprings zijn er ook nog twee echte soorten. Dit zijn de Amerikaanse boxspring en de Scandinavische boxspring. De Amerikaanse boxspring bestaat uit twee matrassen, het onder- en bovenmatras, zoals al eerder beschreven is. Wat een Amerikaanse boxspring onderscheidt is een ingebouwde comfortlaag in het bovenmatras. Dit zorgt ervoor dat een extra topper niet nodig is bij een Amerikaanse boxspring. De Scandinavische boxspring is de meer traditionele boxspring. Deze bestaat net als de Amerikaanse boxspring uit een onder- en bovenmatras, alleen heeft de Scandinavische boxspring geen ingebouwde comfortlaag. Een extra topper zou een extra, derde, laag vormen.

 

Nu je weet hoe een boxspring is opgebouwd en welke soorten er zijn kan je op zoek naar een boxspring die goed bij jou past. Wordt het de Amerikaanse of de Scandinavische boxspring? Let nog wel op dat het matras wat je kiest past bij jouw lichaam en de slaaphouding die je hebt. Hoe beter de boxspring past bij jouw lichaam en wensen, hoe hoger het slaapcomfort zal zijn.

https://wonen001.blogspot.com/2019/12/soorten-hoofdkussens.html