STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Belangrijke verschillen tussen vaste en opblaasbare jacuzzi’s

De aanschaf van een jacuzzi is een grote investering. De waardestijging dat het bubbelbad het huis geeft, is lang niet het enige voordeel. Zo blijkt een bad goed te zijn voor de gezondheid. Hoe lekker zou het zijn om na een lange werkdag even een moment van rust te pakken in een heerlijk warm, volgelopen bubbelbad?!

Een jacuzzi is te verkrijgen in twee verschillende opstellingen; een vaste of opblaasbare jacuzzi. Hieronder zullen enkele verschillen, voordelen en nadelen aan pas komen, om u de juiste keuze te laten maken!

Energie

Gezien de energie, zit het grote verschil hem in de filters. Een vast jacuzzi heeft een groter filteroppervlak en is de filter aan te vullen met een circulatiepomp of ozonator. Hierdoor mag het water 3 à 4 maanden in de spa blijven en vraagt het minder chloor. Bij een opblaasbaar model zal er meer chloor nodig zijn en zal het water sneller ververst moeten worden.

Verplaatsing

Een vaste jacuzzi zal bij levering ergens geplaatst moeten worden dat na enkele jaren nog steeds een gunstige plek zal zijn. Een opblaasbare jacuzzi is overal neer te zetten; in de tuin, op het terras en zelfs in een kamer binnenshuis. Mits er voldoende ruimte en stroom is, is de opblaasbare jacuzzi op elke locatie te plaatsen. Al nagedacht over waar je de jacuzzi in de auto kan proppen? Een opblaasbare jacuzzi is namelijk ook mee te nemen naar de vakantiebestemming! Daarnaast kan de opblaasbare jacuzzi ook worden opgeruimd als het bad in de wintermaanden niet gebruikt zal worden. Het bad kan gemakkelijk opgeborgen worden in de schuur of garage, hiervoor wordt bij veel modellen een opberghoes meegeleverd.

Restwaarde

Ook in de restwaarde is een verschil. Het opblaasbaar exemplaar heeft gemiddeld een levensduur van 3 jaar, terwijl een vast exemplaar minstens 10 jaar meegaat. De restwaarde ligt bij de vaste jacuzzi dan ook hoger dan bij het opblaasbare model.

Kosten

Een vaste jacuzzi heeft gezien de opbrengsten veel voordelen, helaas zit hier dan ook een grote investering aan vast. Voor een leukere prijs biedt de opblaasbare variant dezelfde functies. De bubbelbaden zijn stevig en comfortabel en presteren vrijwel gelijk aan de vaste variant.

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl