STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Een bedhuisje: het allerleukste kinderbedje

Een kind die op tijd en uit zichzelf naar bed gaat? Nee, daar hebben wij ook nog nooit van gehoord.

Het is namelijk algemeen bekend dat jonge kinderen eigenlijk niet naar bed willen s ’avonds. En geef ze eens ongelijk, opblijven in de avonduren is namelijk één van de spannendste dingen die een jong kind kan doen. Even gezellig met je ouders op de bank een spannende film kijken voor volwassenen of misschien nog even zelf spelen. Kortom kan er gezegd worden dat kinderen actief worden in de avonduren. Maar hoe zorg je er als ouder nou voor dat je s ‘avonds ook even een momentje voor jezelf hebt? Dat je kind het niet erg vindt om op tijd naar bed te gaan? Dit doe je door eens te kijken naar de vele mogelijkheden op het gebied van huisbedden voor jouw zoon of dochter. Ook benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Een kinderbed is belangrijk

Een goed kinderbed kiezen is belangrijk. Goede nachtrust draagt bij aan een energieke dag, goede concentratie en een goed humeur. Een kinderbed is dus een keuze waar je goed over na moet denken. Je wilt immers dat je kindje lekker slaapt, zich veilig voelt (en is) en dat er ook voldoende ruimte is om te spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Wel nu, welk bed kies ik dan…?

Wat is een bedhuisje?

Een bedhuisje is, zoals de naam al verklapt, een kinderbed in de vorm van een klein huisje. Een bedhuisje bestaat meestal uit een standaard bed, meerdere niveaus om bijvoorbeeld om te spelen en een klein dakje. De bedden geven echt de indruk dat jouw zoon of dochter een eigen huisje heeft waarin hij of zij onbezorgd kan slapen en natuurlijk kan spelen. Door met een bedhuisje een combinatie te maken tussen slapen en spelen zal jouw zoon of dochter voortaan met veel plezier naar bed willen. Zij zullen naar bed gaan namelijk niet meer associëren met het “saaie” slapen maar juist met plezier, een eigen plekje en spelen. Het tijdperk van een boze zoon of dochter wanneer hun bedtijd aanbreekt is met een bedhuisje dus voorgoed verleden tijd.

Net als de uiteenlopende smaken van kinderen zijn ook bedhuisjes in vele verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar. Je hoeft je als ouder dus geen zorgen te maken of je zoon of dochter wel een leuk en geschikt bed kan vinden. Eén van de punten die bijvoorbeeld veel verschillen per bedhuisje is de aanwezigheid- en of de vorm van een dakje. Wanneer je een bedhuisje koopt met een gesloten dak erop dan zal dit zorgen voor een knus gevoel. Je zoon of dochter zal hierbij echt het gevoel krijgen een eigen ruimte te hebben om onbezorgd in te spelen of te kletsen met vriendjes en vriendinnetjes.

Je kunt ook kiezen voor een bedhuisje met een open dak of helemaal geen dak. Het voordeel hiervan is dat het bedhuisje en ook de kamer zelf opener oogt. Er is meer overzicht binnen de kamer en dus is het gemakkelijk om bijvoorbeeld een oogje in het zeil te houden, iets wat veel ouders een prettige gedachte vinden.

Naast een leuk dakje bieden veel bedhuisjes ook uitgebreide mogelijkheden voor het opbergen van de spulletjes van je kind. Vaak zitten er onder het bed enkele lades of kan er onder het dakje spullen worden opgeborgen. Dit is erg fijn en handig aangezien jij als ouder op deze manier alle spulletjes van je kind binnen handbereik hebt.

De drie leukste kinderbed huisjes

Aangezien er veel keuze is binnen het aanbod aan bedhuisjes voor je zoon of dochter is het fijn om hier een klein overzicht van te hebben. Daarom zullen wij jullie in deze alinea onze keuze geven voor de drie leukste bedhuisjes op dit moment.

Bedhuisjes zie je meestal enkel voorbij komen binnen peuterkamers. Dit is omdat het soort bed niet geschikt is voor baby’s en hele jonge kinderen. Vaak zijn bedhuisjes wat hoger dan normale kinderbedden en bestaat er bijvoorbeeld het gevaar van het uit bed vallen. Maar de effecten van het combineren van slapen en plezier zijn ook succesvol met deze leeftijdscategorie. Daarom worden er gelukkig ook bedhuis ledikanten aangeboden. Met dit knusse ledikant zal een nachtje doorhalen door een huilende baby verleden tijd zijn.

Het perfecte bedhuis voor iedere stoere jongen is gelukkig zo gevonden. Welke kleine jongen is er nou geen fan van Spiderman. Door het bedhuisje aan te schaffen in het thema van Spiderman zal jouw zoon altijd als eerste op bed liggen. Met de kleuren van Spiderman en het uiterlijk van het bedhuis lijkend op een klein flatgebouw zal jouw zoon zich een echte Peter Parker wanen.

De droom van ieder klein meisje? Precies u raadt het al, een roze prinsessen bedhuis.

Met een bedhuisje in het thema van prinsessen zal uw dochter zich een echte assepoester wanen.

Kies bijvoorbeeld voor een bedhuis in de vorm van een kasteel of misschien toch één die lijkt op de koets van assepoester? Het is allemaal mogelijk bij een prinsessen bedhuisje.

Zelf een bedhuisje in elkaar zetten?

Mocht je zelf handig zijn en geen zin hebben om het volle pond te betalen voor een bedhuisje voor jouw zoon of dochter? Dan is het leuk om eens te kijken naar de mogelijkheden om zelf een bedhuisje te maken. En dat voor nog geen 100 euro! Lees snel verder.

De materialen die je nodig hebt:

Hout 2x 43,8 cm, 2x 48,3 cm en 48,3 cm houten latten 4x houten latten van 100 cm 5x houten latten van 160 cm Wij gebruikten geschaafde vuren houten latten van 44mm dik.

Overige materialen Hoek haakjes, om het bedje te verstevigen Kleine schroefjes 2,5cm Lange schroeven van 7cm, stuk of 15 Zaag + schuurpapier Boormachine met hout boortjes

Leg vervolgens één lat van 160 cm op de grond en bevestig vervolgens aan beide uiteinden een lat van 100 cm. Herhaal deze stappen nog een keer tot je twee delen hebt van drie latten.

Bevestig tussen deze delen vervolgens twee kleinere latten van 100 cm en voilà, het frame van je bedhuisje staat! Bevestig vervolgens twee palen met de lengtes 48,3 en 43,8 centimeter in een puntvorm bovenop het frame. Doe dit aan beide kanten en plaats vervolgens een dwarsbalk van 160cm tussen beide uiteinden. Indien je graag een gesloten dak wilt hebben dan plaats je simpelweg twee stukken spaanplaat op het dak.

Verf het frame vervolgens een mooie kleur, leg er een kant-en-klare lattenbodem in en voilà, een prachtig kinderbedje voor jouw zoon of dochter in een handomdraai.