STM key
Image default
Shopping

Een VELUX dakvenster, meerwaarde voor uw woning door Dakramennederland!

Wilt u uw woning verkopen en een dakraam laten plaatsen omdat het een meerwaarde aan uw woning geeft? Of wilt u ook juist graag meer frisse lucht en daglicht in uw woning of werkruimte? Dakramennederland geeft u een juist advies over elk VELUX dakvenster. Dakramennederland staat voor goede kwaliteit, vakkundigheid en advies op maat op gebied van VELUX daglichtoplossingen.

Waar staat VELUX voor?

Wanneer men aan dakvensters denkt, denkt vaak aan VELUX dakvensters.

VELUX betekent: VE=Ventilatie en LUX= licht. Dit is dus eigenlijk een makkelijke afkorting en benaming die de Deense oprichter van VELUX heeft bedacht, gewoon eigenlijk om die simpele reden. VELUX is in de loop van de jaren enorm gegroeid en heeft een goede naam opgebouwd over de hele wereld. VELUX is daarmee uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf. Dakramennederland is uw VELUX montagepartner en kan alles leveren op het gebied van VELUX.

Ik wil mijn dakvenster van VELUX vervangen, kan dit?

Is uw dakraam al wat ouder en bent u bang voor lekkage? Elk dakvenster is te vervangen door een VELUX dakvenster. Wel is het zo dat bij de meeste oude VELUX dakvensters 1 op 1 te vervangen zijn door de nieuwste generatie VELUX dakvensters. Het 1 op 1 vervangen van de dakvensters zorgt er voor dat de afwerking vaak behouden kan blijven, als deze nog goed intact is. Dit komt doordat de renovatiegootstukken aansluiten op uw huidige afwerking.

 

Er zijn een paar uitzonderingen in oude VELUX maten waarbij het nieuwe dakvenster niet aansluit op de afwerking waardoor er dan nieuwe afwerking gemaakt moet worden.

Wilt u graag weten of uw VELUX dakvenster 1 op 1 vervangen kan worden? Stuur ons dan een mail met uw gegevens en het typeplaatje van uw oude dakvenster, dan zorgen wij voor een juist advies en een duidelijk antwoord.

Ik wil graag een VELUX dakraam laten plaatsen, wat moet ik doen?

Vraagt u zich af of er wel een dakraam in uw woning past en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn? Weet u niet waar u moet beginnen? Stuur ons dan een mailtje met een aantal gegevens zoals:

·         Uw adres

·         Zitten er balken in uw dak? Wat is hier de afstand tussen?

·         Plaatsing van het dakraam binnen handbereik?

·         Plaatsing van het dakraam boven het trapgat?

·         Type dakraam (tuimel, uitzet-tuimel of iets anders)

·         Houten of kunststof dakvenster?

·         Welke afmeting zou u wensen?

·         Situatiefoto’s binnenzijde

·         Situatiefoto’s buitenzijde

Aan de hand van bovenstaande gegevens kunnen wij vaak al een inschatting van de situatie maken en bekijken wat het dakbeschot inhoud. Aan de hand van die gegevens kunnen wij vaak een offerte voor u maken. Zijn er toch nog onduidelijkheden of specifieke dingen die wij nog willen weten? Dan nemen wij altijd even contact met u op om het een en ander te bespreken.

Hoe gaat de plaatsing van een VELUX dakvenster in zijn werk?

Wij van Dakramennederland hebben na uw akkoord van de offerte een montagedatum in overleg met u afgesproken. Op de dag van montage komen wij met alle benodigde materialen bij u. Wij dekken de ruimte netjes af met zeil waar het dakraam geplaatst moet worden. Dit voorkomt een hoop rotzooi.

 

Alles wordt naar boven gebracht en het dakvenster van binnenuit geplaatst, tenzij de grootte van het dakvenster niet via uw trapgat naar boven past. In dat geval huren wij een kraan en zal het dakvenster via de buitenzijde met een kraan naar boven gebracht worden.

Eventuele balken die doorgehaald moeten worden, worden opgevangen door middel van een regeling zodat uw dakconstructie goed opgevangen wordt en u niet bang hoeft te zijn dat de dakconstructie het niet zal houden.

 

Als de dakpannen ter grootte van uw dakraam van het dak gehaald zijn, zal de opening op maat gemaakt worden, zodat het dakraam er mooi inpast. Het kozijn wordt netjes gesteld en het (kantel)raam-deel wordt erin geplaatst.

 

Afhankelijk van de offerte afspraak wordt uw dakvenster aan de binnenzijde afgewerkt.

Wij nemen alle afval mee en zorgen ervoor dat uw zolder weer bezemschoon opgeleverd wordt en u heerlijk kunt genieten van uw VELUX dakvenster.  

 

Eerst het gat maken.

Het dakraam op maat er in.

Dakraam inclusief decoratie.

6 Goede redenen om een VELUX dakvenster in uw dak te willen

De vraag of u een VELUX dakvenster op uw zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenkt u zich eens wat het in uw woning zou kunnen betekenen.

Wij hebben alvast een aantal redenen voor u op een rij gezet:

·         Meer daglicht

·         Ventileren

·         Meer ruimte

·         Meerwaarde voor uw woning

·         Woongenot

·         Veiligheidsvluchtroute

Een VELUX dakvenster is een meerwaarde voor uw woning, een zolder zonder dakvenster, blijft een zolder, maar een zolder met een dakvenster is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte.

Wat kost een VELUX dakvenster?

De kosten van een VELUX dakvenster is van te voren lastig aan te geven, daarvoor moeten wij echt wat meer informatie hebben. Aan de hand van deze extra informatie hebben wij al een aardige inschatting van de situatie ter plekke. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren:

·         Welk type dakraam wilt u?

·         Wilt u hout of kunststof?

·         Welke maat wilt u?

·         Wat voor soort dak is het?

·         Moet er een dakconstructie opgevangen worden?

·         Moet het dakvenster hoog in het dak, of op een lastigere montageplaats?

·         Kan het dakvenster door het trapgat?

·         De afstand van Dakramennederland tot het montage adres in km

Zo ziet u dat de prijs dus van vele factoren afhankelijk. Wij krijgen dus graag zoveel mogelijk informatie zodat wij een offerte prijs voor u kunnen maken en u eventueel advies op maat kunnen geven.

 

Komt er altijd iemand vooraf kijken naar wat de mogelijkheden zijn?

Een dakvenster van VELUX is niet zomaar even een broodje die u bij de bakker haalt, dit realiseren wij van Dakramennederland ons erg goed.

Is het via de mail lastig om de situatie in te schatten of door te geven? Of heeft u specifieke vragen of wensen? In die gevallen komen wij bij u langs om de mogelijkheden op dakvenster gebied met u te bespreken zodat u zeker weet dat u de goede keuze maakt. Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en geven u altijd een open en eerlijk advies.

In het geval van VELUX dakkapellen of dakkapel serres, komen wij graag de situatie ter plekke bekijken en inmeten, zodat u weet dat dit zal passen.

Hoeveel garantie zit er op een dakvenster van VELUX?

U krijgt vanuit VELUX 10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakvenster, daarnaast geven wij van Dakramennederland u 10 jaar garantie op de montage van uw VELUX dakvensters. Zo bent u zeker van een goede kwaliteit zowel het product als de montage.

Dakramennederland is VELUX montagepartner en zal alles volgens de fabrieksvoorschriften monteren. Wij zijn door VELUX getraind en werken dagelijks met VELUX producten. Elk jaar volgen wij de trainingen die VELUX verzorgd, zodat wij van Dakramennederland weer van de nieuwste trends en snufjes op de hoogte zijn.

Zijn VELUX dakvensters of daglichtproducten goed te onderhouden?

Vraagt u zich af hoe u uw dakvenster het beste kunt onderhouden? Zorg in ieder geval met regelmaat voor schone goten om uw VELUX dakvenster. In de schoonmaakstand van elk dakvenster kunt u makkelijk uw dakraam schoonhouden en daarmee onderhouden.

Grenen houten dakvensters kunt u elke 2-4 jaar behandelen, zodat deze goed onderhouden blijven.

Hang en sluitwerk van een VELUX dakvenster houdt u in goede conditie door het met enige regelmaat te smeren.

 

Kan ik ook een onderhoudsbeurt aan mijn VELUX dakvenster laten uitvoeren?

Wist u dat uw dakvenster net als een CV-ketel ook jaarlijks onderhoud nodig heeft om juist te blijven functioneren? Maar bent u zelf niet zo’n held in het onderhouden van uw dakvenster en wilt u dit graag door ons van Dakramennederland laten doen? Dat is zeker mogelijk! Wij zullen dan uw dakgoten schoonmaken, de scharnieren smeren, nieuwe filter in het ventilatierooster doen en zorgen ervoor dat uw VELUX dakraam er weer een jaartje tegen kan.

Goed onderhoud van uw VELUX dakvenster zorgt voor langere levensduur.

Is er een grotere maat VELUX dakvenster mogelijk?

Valt een standaard maat VELUX dakvenster niet helemaal binnen uw wensen? En wilt u graag een grotere of andere maat in dakvensters? Er zijn meerdere oplossingen op dakvenster gebied mogelijk zoals bijvoorbeeld een gekoppelde versie of juist een dakkapel met VELUX dakvensters daarin. Zo houdt u de voordelen van veel daglicht en frisse lucht.

Vraag naar de mogelijkheden als u niet een enkel dakvenster wenst maar juist meer wil of juist een ander type VELUX dakvenster zoals bijvoorbeeld een balkonvenster of een venster met een vast raam deel onderin.

Neem voor de vragen over de mogelijkheden, keuzes, en advies op maat contact met ons op.

 

Welke raamdecoratie mogelijkheden zijn er voor VELUX dakvenster?

Wilt u graag een verduisterend rolgordijn voor uw VELUX dakvenster? Of decoratie bij een nieuw dakvenster bestellen? Via Dakramennederland komt u aan de juiste dakvenster decoratie voor uw VELUX dakraam. Vraag naar de mogelijkheden per dakvenster, dit kan namelijk variëren per type dakraam of bedieningsmogelijkheden.

De meest voorkomende VELUX dakvenster decoratie:

·         Verduisterend rolgordijn

·         Rolgordijn

·         Insectenhor

·         Buitenzonwering

·         Rolluik

·         Plisségordijn

·         Vouwgordijn

·         Verduisterend plisségordijn

·         Jaloezieën

Er zijn ook voordeelsets verkrijgbaar zoals:

1.    De combinatie van een verduisterend rolgordijn en een buitenzonwering. Alleen in de verduisterende rolgordijn kleuren: 1085, 1025, 1100, 0705.

2.    Een verduisterend plisségordijn met een buitenzonwering (de kleuren staan op www.dakramennederlandshop.nl)

3.    Een voordeelset bestaat de combinatie van een verduisterend rolgordijn met een plisségordijn in 1.

 

Kan ik ook dakraam decoratie bestellen als ik al een VELUX dakvenster heb?

U heeft al een VELUX dakraam maar wilt daar nog graag decoratie bij aanschaffen? Dan bent u bij Dakramennederlandshop aan het juiste adres. Op onze webshop kunt u veel decoratie, zonwering, insectenwering en onderhoudsproducten van VELUX bestellen. Ook de bedieningsmogelijkheden zijn daarin als optie vermeldt. Komt u er nou niet uit of staan uw wensen er niet bij vermeldt, stuur ons dan een mailtje en wij kijken welke mogelijkheden er zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Welke certificeringen heeft Dakramenenderland?

 

Montagepartner VELUX dakvensters:

Wij van Dakramennederland zijn al sinds 2006 montagepartner van VELUX, hierdoor zijn wij VELUX dakvensterspecialist en volgen elk jaar de training van VELUX.

Een montagepartner moet aan de nodige eisen van VELUX voldoen voordat een bedrijf montagepartner kan worden.

De voordelen van een montagepartner van VELUX:

·         Elke VELUX Montagepartner volgt minimaal 1x per jaar een training bij VELUX Nederland B.V.

·         Elke VELUX montagepartner is aangesloten bij een geschillencommissie.

·         De montagepartner werkt volgens de montagerichtlijnen van VELUX.

·         De montagepartner heeft minimaal 2 jaar ervaring met het monteren van VELUX producten.

·         U kunt bij de montagepartner terecht voor deskundig advies, vrijblijvende offertes, aankoop & montage van VELUX producten in uw woning

·         Controle door certificering instantie SKG-IKOB

 

VCA:

Dakramennederland is in het bezit van VCA VOL certificaat:

Bent u operationeel leidinggevende bij een aannemer? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben.

Waarom?

U als opdrachtgever wil dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VOL-VCA diploma op zak weet u aan welke eisen wij als Dakramennederland voldoen.

Wat houdt VOL-VCA in?

De VOL-VCA bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, VCA-certificering, bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen. Daarmee geeft Dakramennederland aan dat we veilig werken en rekening houden met het milieu en de gezondheid van onszelf.

U laat toch niet zomaar iemand in uw dak zagen?

Bent u er al van overtuigd dat u de juiste keuze maakt met VELUX dakvensters? Of wilt u nog even zeker weten of de wensen die u heeft wel bij de situatie van het dak passen? Wij van Dakramennederland geven u altijd een vakkundig en eerlijk advies.

 

Dakramennederland

Dakramennederlandshop

K.v/d Coppellostraat 20

7204 HX Zutphen

0575-542983 / 06-42812803

dakramennederland.nl

dakramennederlandshop.nl

Showroom op afspraak:

Enkweg 1B

7251EV Vorden