STM key
Image default
Offers

Waarom gebruik je plinten?

Koop je een “harde” vloerbedekking, zoals een houten vloer, laminaatvloer of pvc vloer?   Voor een mooie afwerking gebruik je dan plinten. Er is een grote keuze in verschillende soorten plinten. Bij een vloerenbedrijf hebben ze een passend plint bij elke vloer. Maar welk plint moet je nu kiezen bij je nieuwe vloer? In deze blog schrijf ik over het waarom je plinten gebruikt en welke er zijn.

Wat zijn plinten en welke soorten zijn er te koop?

Plinten zijn latten die je gebruikt om een vloerbedekking af te werken. Je ziet ze als staande plinten en als platte plinten. Bij elk soort vloer is er wel een passend plint te koop. Zo koop je bij een eiken vloer eiken plinten voor de mooiste afwering. Ook bij laminaat en pvc vloeren zijn er plinten die overeenkomen met het decor van de vloer. Naast staande plinten met de look van de vloer zijn er ook witte Mdf plinten. Deze kunnen al kant en klaar zijn maar vaak zijn ze gegrond. Deze plinten zijn bij elke vloer toepasbaar. 

Waarom gebruik je plinten?

Plinten gebruik je om de randen van de vloerbedekking af te werken. Wordt er een houtenvloer, laminaat of pvc vloer gelegd dan wordt er altijd rekenschap gehouden met de werking van de vloer. Dit wordt gedaan door de vloer vrij van de muur te leggen. Om deze ruimte af te dekken ben je dus een plint nodig. Maar plinten dienen ook als bescherming van de muur. Als basis is een staand plint nodig. Deze worden tegen de muur bevestigd om zo de randen van de vloer af te dekken en om de muur te beschermen. Deze bescherming is heel belangrijk, want let maar eens op hoe vaak je tegen de muur stoot als je aan het stofzuigen bent. 

Heb je al een staand plint aan de muur, en ga je een nieuwe vloer leggen? Zorg er dan voor dat er tussen het staande plint en de vloer een vrije ruimte zit i.v.m. de werking van de vloer. Deze ruimte dek je na het leggen dan af met een plat plint. Bij een houten vloer doe je dat met een deklat van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur als de vloer. Bij laminaat en pvc vloeren gebruik je een plakplint die overeenkomt met het decor van de vloer. Zo valt dit platte plint het minste op. 

Dus een plint is nodig voor een mooie afwerking van vloer en muur. Koop je een nieuwe vloer dan zal de verkoper je adviseren welk plint het beste bij jouw nieuwe vloer past.

https://www.beboparket.nl/