STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Hoekbank of rechte bank?

 

Het uitzoeken van een nieuw bankstel begint altijd bij de vraag: Kies ik voor een rechte bank of een hoekbank? Zowel een rechte banken als hoekbanken hebben hun voor- en tegens als je deze keuze moet maken. Zo kijk je naar de beschikbare afmetingen, hoe je de bank het liefst gebruikt, wat jij mooi vindt en uiteraard ook naar de beste match voor jouw interieur. Om je wat op weg te helpen geven we je graag advies om zo de voor- en nadelen op een rij te zetten.

Rechte bank

Een rechte bank is vaak uitgevoerd als twee- of driezitter. Maak je een combinatie van een twee- en een drie-zits bank dan noem je dit ook wel een bankstel. In het verleden werd deze combinatie vaak gebruikt omdat je op zo veel zitplaatsen creëert. Tegenwoordig maakt het traditionele bankstel steeds vaker plaats voor een 2- of 3-zitsbank met 1 of 2 losse fauteuils of een love seat. De twee- en drie-zits banken zijn momenteel weer erg populair omdat de banken er tegenwoordig erg hip uitzien en niet veel ruimte in beslag nemen. Zo kun je vooral kleinere ruimtes optimaal benutten en biedt je toch voldoende zitplaatsen wanneer er visite langs komt.

Nadelen van een twee- of drie zitsbank zijn: Dat je vaak nog een extra zitmeubel in de vorm van een fauteuil of love seat nodig hebt om een leuke zithoek te creëren. Wanneer je alleen een rechte bank in huis hebt staan zit je met zijn allen naast elkaar wanneer er visite is, niet met alle gezelschappen is dit altijd zo gezellig! Een rechte bank mist ook een liggedeelte. Dat weten we, het is immers een rechte bank, maar dat kan toch knap vervelend zijn wanneer je lekker languit voor de televisie wil liggen of lekker een boek wil lezen zonder de volledige bank in beslag te nemen. 

Hoekbank

Een hoekbank is helemaal van nu. De werkdagen lijken steeds langer en thuis tot rust komen is belangrijker dan ooit. Thuis komen en neerploffen op een hoekbank past dan ook volledig in dat plaatje. Een bank in L-opstelling biedt voldoende zitplaatsen maar zorgt er vooral voor dat een luie zondag compleet gemaakt kan worden met een dagje bankhangen voor de televisie. Zelf ben ik in het bezit van een heerlijke loungebank. Deze bank is gemaakt om heerlijk op te hangen en alle stress van het dagelijkse leven opzij te zetten om volledig te kunnen ontspannen. Ook wanneer we visite hebben past iedereen op de bank. Gezellige van een hoekbank is ook dat je tijdens een gesprek altijd de mensen gewoon aan kunt kijken.

Nadelen van een hoekbank zit hem vooral in de afmeting. Een grote bank neemt meer ruimte in beslag en deze ruimte moet wel in de woonkamer beschikbaar zijn. Persoonlijk ben ik ook geen fan van te kleine hoekbanken. De verhoudingen zijn dan mijn inziens weg wat de bank geen goed doet. Wil je echt een hoekbank plaatsen, hou er dan rekening mee dat je minimaal 240 cm in de breedte kunt plaatsen. Bij Meubilex vind je diverse banken welke aan deze eisen voldoen. Let bij de aanschaf van een hoekbank ook op wat voor soort hoekbank je neemt. Zo heb je een lounge bank met longchair (zie de foto direct hieronder), maar is er ook een hoekbank met Ottomane. De hoekbank met Ottomane heeft ook aan de zijkant een rugleuning zodat de visite hier kan zitten. Bij een longchair is het uitstekende gedeelte echt alleen om te liggen.

Hoekbank in U-opstelling

Voor de grotere ruimtes is er ook een hoekbank met een longchair en een extra zitgedeelte. Zo creeer je voldoende zitruimte maar heb je ook het liggedeelte om heerlijk op te relaxen. Een gemiddelde U-bank begint op 320 cm breed waarbij je ook rekening dient te houden met het extra zitgedeelte wat na de hoek komt. Zowel bij een hoekbank als bij een lounge bank in U-opstelling kun je zelf kiezen aan welke zijde je het liggedeelte wilt plaatsen. Bij Meubilex maken wij de banken zo dat deze perfect in jouw interieur passen. Zo zijn alle afmetingen en opstellingen aan te passen en kies je ook zelf de perfect kleur.

 

 

 

 

 

https://www.meubilex.nl/