Stmkey
0

Welke toepassingen zijn er

3D printing neemt de wereld over, er wordt zo veel meer geprint dan dat je zou denken. Wat eerst voor onmogelijk werd gehouden is nu mogelijk, de ontwerpen zijn eindeloos en zo zijn de toepassingen. Het verbuigen en de vormen die nu gemaakt kunnen worden met de materialen die te gebruiken zijn waren voorheen niet mogelijk. 3D printing wordt in vele verschillende toepassingen toegepast.

Doordat het design van de objecten zo eindeloos is, bestaat er nu ook een hele andere vorm van kunst. 3D printing wordt veel toegepast in kunst, het is gemakkelijk om nu een design te maken in een speciaal programma waarvoor je niet eens overweg hoeft te kunnen met een 3D teken programma.

Wat nauw verwant is aan de kunst is het design in interieur. Speciale vormen van lampen, tafels en stoelen zijn nu haalbaar in vele verschillende materialen. Niet ieder materiaal is natuurlijk geschikt. Ieder materiaal heeft namelijk zijn eigen kenmerken, zo is PLA filament een biologisch natuurlijk te recyclen product.

Wat op zijn beurt weer verwant is aan design is fashion. Vaak kennen zij vergelijkbare trends die overeen komen of zelfs het zelfde zijn. De combinatie 3D printing en fashion is prachtig. De mooiste creaties kunnen gemaakt worden. Fashion heeft door 3D printing een hele nieuwe betekenis gekregen. Schoenen, jurken, sieraden, zonnebrillen noem maar op, het meest creatiefste en bizarre ontwerp is nu haalbaar. Er wordt nu mode gemaakt op een manier die nooit met de hand gemaakt had kunnen worden.

De gebouwen die nu gebouwd worden zijn al super mooi en spectaculair, maar het ontwerp proces kost veel tijd. Het bouwen van maquettes is lastig, en vooral als dit van papier, hout of karton wordt gedaan, precies het ontwerp in het klein maken is al lastig maar vooral tijdrovend. Doormiddel van een 3D printer kan op een snelle, goede en makkelijke manier een ontwerp in het klein gemaakt worden. Het enige wat rest is het maken van een 3D tekening waarvoor speciale programma’s zijn ontwikkeld. Vaak worden deze ontwerpen gemaakt doormiddel van poeders die door lijm of verhitting aan elkaar worden gemaakt.

https://www.3dfilament.supplies/