STM key
Image default
Offers

Welke schuurmachine is geschikt voor jouw klus?

 

Als je het ooit gedaan hebt weet je dat het een van de zwaarste klussen is, het schuren van je betonnen vloer. Het is niet de moeilijkste klus, maar het kost wel veel tijd en kracht. Daarnaast liggen fouten op de loer, helemaal als je het zelf doet. Zorg dus dat je zo goed mogelijk voorbereid bent als je het weer gaat doen. Dit geldt eigenlijk voor alle schuurmachines. Daar hoort natuurlijk ook het beste schuurgereedschap bij.

 

Je hebt tegenwoordig genoeg keuze uit gereedschap voor als je een vloer, een deur of meubels moet afwerken. Er zijn talloze verschillende schuurmachines en ook nog eens multitools die als schuurmachine gebruikt kunnen worden. En dan is er ook nog verschil tussen cirkelvormige schuurmachines, oscillerende schuurmachines en bandschuurmachines. Hier lees je de verschillen tussen de genoemde types, zodat jij kunt beslissen wat de beste schuurmachine is voor jouw klus.  

 

Oscillerende schuurmachines

De oscillerende schuurmachine is een ronde schuurmachine met en lange steel. Hij werkt door middel van een ventilator en een draaiend wiel en heeft twee verschillende snelheden. Zo kun je zelf bepalen of je op hoge snelheid wil schuren of dat je wat voorzichtiger op lage snelheid wil schuren. Handig voor als je grote oppervlaktes afwisselt met kleinere stukjes die wat meer precisie vereisen. Je kunt een oscillerende schuurmachine op lage snelheid ook gebruiken voor fijne houtbewerking bij meubels. Oscillerende schuurmachines genereren geen stof, wat prettig is als je niet teveel rotzooi wil van je klus.

 

Cirkelvormige schuurmachines

De cirkelvormige schuurmachine is over het algemeen de gemakkelijkste in gebruik. Deze schuurmachines maken gebruik van een draaiend wiel en een zogeheten ionisatiekamer die het mogelijk maken om verschillende soorten materialen te schuren. Tijdens het draaien van het wiel werkt het schuurmiddel in de schuurmachine een circuit af om je slijpactie uit te voeren. Deze methode zorgt ervoor dat je met minimale inspanning gemakkelijk een oppervlakte van grof naar perfect glad schuurt.

 

Bandschuurmachines

Tot slot heb je de bandschuurmachines. Die hebben net als de oscillerende schuurmachines een langere steel en een roterende riem. Hij kan gebruikt worden voor kleinere objecten, maar leent zich het best voor grootschalige projecten. Denk hierbij aan het schuren van een auto of zelfs een vliegtuig. Omdat de schuurbanden niet draaien, zoals bij de cirkelvormige schuurmachines, maakt hij een stuk meer lawaai. Het is dan ook niet aan te raden om deze schuurmachine te gebruiken als je geluidsoverlast wil voorkomen.

Meer weten over schuurmachines? Heb je een klus waarvoor je een schuurmachine nodig hebt, maar wil je graag nog meer weten voordat je er een aanschaft? Neem dan eens een kijkje op de website van Gereedschap Expert. In deze webshop vind je diverse schuurmachines en vindt u alle informatie die u nodig heeft voor je aan de slag gaat.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/