STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Wat is het verschil tussen een gelijksluitende en verschillend sluitende veiligheidscilinder?

Er zijn veel verschillende veiligheidscilinders verkrijgbaar. Een veiligheidscilinder moet er voor zorgen dat de deur van een woning, appartement of bedrijfspand op een veilige manier afgesloten kan worden. De belangrijkste eigenschap van een veiligheidscilinders is dat het bijna onmogelijk is om de sleutels te kopiëren.

Bij het kopen van een veiligheidscilinder krijg je er in de meeste gevallen ook een eigendomscertificaat bij. Een eigendomscertificaat is de garantie dat de sleutels niet gekopieerd kunnen worden.

Bescherming tegen inbrekers

De meeste inbrekers maken gebruik van lockpicking gereedschap of drilling klopsleutels om een cilinder te forceren. Een veiligheidscilinder zorgt ervoor dat deze technieken niet meer werken en je daardoor beter beschermd bent tegen een inbraak.

Wat is een gelijksluitende veiligheidscilinder?

Een gelijksluitende veiligheidscilinder wordt in de meeste woningen gebruikt. Het grote voordeel is dat je met 1 sleutel alle sloten in de woning kunt openmaken. Denk bijvoorbeeld aan de voordeur, garagedeur en kelderdeur.

Wat is een verschillend sluitende veiligheidscilinder?

Een verschillend sluitende veiligheidscilinder is het tegenovergestelde van een gelijksluitende veiligheidscilinder. Deze cilinders zijn met 1 unieke sleutel te openen. Dat betekend dat elke deur een afzonderlijke sleutel heeft. Dus voor de voordeur, garagedeur en kelderdeur heb je een aparte sleutels (in dit voorbeeld heb je dan 3 aparte sleutels).

Meer info: https://www.veiligheidsslotenshop.be/vaak-gestelde-vragen/

https://www.veiligheidsslotenshop.be