STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Waarom zijn eiken tafels zo populair?

Waarom zijn eiken tafels zo populair?

Houdt u van een landelijke of industriële sfeer voor uw woning? Sla een willekeurig woonblad open en u ziet een robuuste eiken tafel staan. Vaak dient een grote tafel als eye-catcher van het interieur. De afgelopen jaren zien we in woonland een stijging op het gebied van eiken tafels. Wat maakt deze tafels nou zo populair? Wij hebben het antwoord voor u!

Duurzaam

In vergelijking met ander hout zoals steigerhout is eikenhout veel duurzamer. Het gaat daarom veel langer mee, wel 20 tot 25 jaar. Daarnaast belast eiken het milieu en bosbeheer weinig. Eikenhout is zowel geschikt voor binnen als buiten. Het hout is ideaal om te gebruiken als tafelblad. De bladen worden gemaakt door de eiken panelen tegen elkaar te drukken en vast te lijmen. Zo ontstaat er een stabiele eiken tafel. Vervolgens wordt er een beschermende laag aangebracht. Omdat hout een natuur product is dat altijd blijft werken is een goede constructie van belang zodat het blad stevig blijft. Om verkleuring tegen te gaan kan er voor gekozen worden een harde wax aan te brengen.

Afwerking en kleur

Ieder interieur en persoonlijke voorkeur is anders. Gelukkig zijn eiken tafels verkrijgbaar in verschillende soorten afwerking. Bij ons kunt u kiezen uit afwerkingen zoals smoke, walnut, dark oak, charcoal, havanna, white, maar ook pure, natural of sky grey. Op deze manier weet u zeker dat er een eiken tafel tussen zit die voldoet aan uw wensen. Voor een landelijke sfeer wordt vaak gekozen voor een natuurlijke uitstraling. Heeft u een modern interieur? Een wat strakkere uitvoering eiken tafel sluit hier mooi op aan. Bij een industriële look komt materiaal als eiken ook goed tot zijn recht. Combineer het met andere materialen zoals leer en staal en het plaatje is compleet. Deze eiken tafels mogen grof en robuust zijn.

Uitstraling

Het allergrootste voordeel van deze tafels is de uitstraling. Een echte eiken tafel brengt een geheel eigen sfeer met zich mee. Een ruimte heeft direct meer warmte. Daarnaast is een eiken tafel ook nog eens heel praktisch. Ze kunnen veel hebben. Kinderen en huisdieren zijn vormen geen enkel probleem. Het hout is eenvoudig schoon te maken en een vlekje of krasje geeft de tafel ook juist weer wat meer uitstraling. Bekijk het ruime assortiment eiken tafels van De Eikentafelfabriek direct online en vind uw favoriet.

https://www.eikentafelfabriek.nl/