Stmkey
0

Vliegt het ongedierte je om de oren?

Is ie daar nou alweer? Je zit met je vliegenmepper in de aanslag, maar je krijgt hem maar niet te pakken. Vervelende vliegende insecten… Elke zomer weer een heel gevecht. Maar hoe kom ik er vanaf? En kan het eigenlijk kwaad die vliegende insecten?

Vliegende insecten in huis

Wat het is met vliegende insecten is dat ze gaan waar ze willen. Ze vliegen een stukje, strijken ergens neer en vliegen vervolgens weer naar een andere plek. Tijdens hun vluchten landen ze ook regelmatig op rottend materiaal, uitwerpselen, voedsel en andere oppervlakken, waardoor ze ziektes kunnen overbrengen zoals salmonella en parasitaire wormen. Vliegende insecten in huis is dus vooral erg onhygiënisch. Van die vervelende vliegers wil je meteen bestrijden, maar dan moet je wel weten wat voor insect het is.

Welk insect is dit?

Je ziet een insect vliegen door je huis, maar je hebt geen idee wat het is. Dit zijn de 5 meest voorkomende vliegende insecten in onze leefomgeving.

  • Huisvlieg: wie kent hem net? Die vervelende vlieg die continu rond zoemt en overal vliegenpoep achterlaat. De levenscyclus van de huisvlieg gaat ontzettend snel, dus voor je het weet heb je een heuse vliegenplaag.
  • Mug: muggen hebben een allemaal een kleine zuigsnuit. Niet elke mug kan hiermee bijten, de malariamug en de langpootmug wel. Beide muggen zorgen voor veel overlast en brengen ziektes over.
  • Wesp: een zwartgeel gestreept insect wat naar kan steken, dat is de wesp. Voornamelijk in de zomer krijg je last van deze vliegende insecten. Dan zijn ze op zoek naar voedsel en als je hun in de weg zit, twijfelen ze niet om je te steken.
  • Motmug: motmuggen zijn kleine muggen met hartvormige vleugels. Motmuggen zie je voornamelijk in kruipruimtes of andere plekken waar stilstaand water te vinden is. Vaak is dit ook een teken van een lekkage.
  • Mier: ook mieren kunnen inderdaad vliegen. Als je vliegende mieren zit, dan weet je dat het paarseizoen is aangebroken. De koninginnen gaan dan op zoek naar een geschikt mannetje om mee te paren.

Hoe voorkom ik vliegende insecten?

Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze toch? Klopt! Voorkom vliegende insecten in huis met onderstaande tips.

  • Horren plaatsen: vliegende insecten in huis voorkom je door horren voor ramen en deuren te plaatsen. De vliegende insecten kunnen zo niet binnenkomen van buiten.
  • Naden en kieren dichten: geef de vliegende insecten ook niet een kans door alle naden en kieren te dichten. Het kleinste gaatje betekent voor veel vliegende insecten nog toegang tot je huis.
  • Voedsel afgesloten bewaren: alle vliegende insecten komen op voedsel af, dus zorg dat er geen voedsel voorhanden is. Houd je huis schoon, werk de vuile vaat direct weg, laat geen etensresten rondslingeren en zet je vuilnis veilig weg voor vliegende insecten.

Vliegende insecten bestrijden

Overlast van vliegen, muggen, wespen, motmuggen, mieren of andere vliegende insecten wil niemand. Ongediertebestrijden.com heeft ook in jouw regio ongediertebestrijders geselecteerd die je graag helpen met het bestrijden en weren van vliegende insecten. Wij hebben door jarenlange ervaring de kennis en kunde in huis om alle soorten vliegende insecten snel en effectief te bestrijden tegen acceptabele kosten voor ongediertebestrijding.