STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Verschillende soorten printers

Al ruim dertig jaar bestaat de printer. Je kunt je nu natuurlijk voorstellen dat de printer er dertig jaar geleden heel anders uitzag in vergelijking met nu.

 

Verandering

De printer is erg veranderd door de jaren heen. Hedendaags zijn printers hele nuttige apparaten voor bijvoorbeeld scholieren en kantoren. Eerder werd er al iets gebruikt wat een beetje hetzelfde effect gaf als een printer. Dit was in de jaren voor de christelijke jaartelling. In die tijd werden er rolzegels gebruikt om iets af te drukken op een kleitablet. De printer van nu is tegenwoordig heel wat stappen verder. De printers bezitten verschillende tools.  

 

Verschillende printers

Het printen zelf kan je op verschillende materialen doen. Ook zijn er verschillende printers. Er zijn bijvoorbeeld normale printers die gewoon teksten printen. Maar er zijn ook nog iets betere printers van kwaliteit. Zo een printer kan ook nog eens kopiëren. Daarnaast zijn er nog veel meer printers met bijvoorbeeld mobiele apps of spraakfuncties.

 

Een soort dubbelprinter die ook kan kopiëren is natuurlijk erg handig. Zo is er ook een barcode printer. De barcode printer print alleen maar barcodes uit. Verder zijn er ook 3D-printers. De 3D printer print voorwerpen in 3D uit. De 3D printer is nog redelijk nieuw. Ten slotte bestaat er ook nog een laserprinter. De printers maken hierbij gebruik van laserlicht. 

 

Verschillend materiaal

Het is dus ook mogelijk om te printen op verschillende materialen. Zo kan je bijvoorbeeld printen op metaal en printen op plastic. Direct printen op plastic heeft een voordeel: het hoeft niet geplastificeerd te worden. Deze manier scheelt aardig wat werk.

De tekst reflecteert niet en is beter en makkelijker leesbaar. Dit komt allemaal omdat het niet geplastificeerd hoeft te worden. Printen op metaal heeft als voordeel dat de kwaliteit van de afgedrukte foto of tekst enorm hoog is. Vaak is het ook zo dat prints op metaal beschermd zijn tegen UV-straling, waardoor je een print op metaal prima buiten kunt ophangen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Loungesets kopen nabij Hilversum

Stijlvolle en effectieve vonkenschermen van topmerken

Een comfortabele cowhouse