STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Verschil tussen open en gesloten gashaarden

Veel mensen vragen zich af wat nou precies het verschil is tussen gesloten gashaarden en open gashaarden. Dat wordt hier goed uitgelegd aan u. Gashaarden met een open verbrandingsysteem halen de zuurstof die nodig is om het gas te verbranden uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt of het maakt gebruik van een apart luchttoevoer naar het toestel. De rookgassen worden via een apart schoornsteenkanaal afgevoerd. 

Bij gesloten gashaarden haalt het toestel de lucht die nodig is voor de verbranding direct van buiten en voert de rookgassen door een en hetzelfde concentrische kanaal weer af. In veel gevallen kan de afvoer hierdoor makkelijk worden uitgemond door de gevelof via het dak. Door de komt van deze systeem wordt de ouderwetse schoorsteen overbodig. Maar er zijn natuurlijk mensen die wat meer hebben met de ouderwetse schoorstenen. Maar door de nieuwe systemen van inbouwgashaarden vergroot het ook de flexibiliteit met betrekking tot de exacte plek waar u de haard wilt hebben staan. 

Omdat gesloten gashaarden de zuurstof van buiten halen en dus niet uit de ruimte waar de haard staat, is het systeem uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde, en mechanische geventileerde woningen. doordat er geen ouderwetse schoorsteen meer nodig is en de afvoer zelf makkelijk door de muur naar buiten kan worden geleid , is het voor steeds meer mensen de oplossing voor het plaatsen voor gesloten gashaarden. De nieuwe gashaarden zijn de idealen oplossing voor de mensen die een moderne stijl willen hanteren in hun huis. 

http://www.haardenstore.nl/