Stmkey
0

Veilig deurbeslag

Recreatiewoningen, vakantiewoningen of het rijtjeshuis om de hoek. Allen zijn ze in trek bij inbrekers. Daarom is het bij het kiezen van de juiste deurklink niet alleen belangrijk stil te staan bij de stijl, maar ook bij de veiligheid van het deurbeslag. In huis staan immers vaak dure spullen, zoals elektronica. Wie op vakantie gaat, geeft inbrekers al snel de vrije hand. Daarom is het belangrijk de woning goed te beveiligen tegen inbraken.

Dit kan door speciaal deurbeslag te plaatsen. In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste veilige deurklink- en deurbeslag. Op die manier kunnen problemen in de toekomst voorkomen worden!

Tips
Ten eerste raden we aan altijd deurbeslag en hang- en sluitwerk aan te schaffen, voorzien van een SKG-keurmerk. Het is belangrijk van tevoren eerst te meten hoeveel ruimte er is voor het te plaatsen beslag. Zo mag er niet te veel ruimte tussen de deurklink en deur zelf zitten, maar ook niet te weinig. Anders past het beslag immers niet in de deur.

 

Bekijk daarna ook aandachtig naar welke kant de deur draait. Bij binnen draaiende deuren raden we een deurklink aan de buitenzijde van de deur aan. Dit is vooral aan te raden voor gezinnen met kleine kinderen. De kans dat er vingers tussen de deur komen te zitten, is daardoor kleiner.

 

Deurbeslag vervangen

Wie het bestaande deurbeslag wil vervangen, kan deze het beste vervangen met deurbeslag van hetzelfde merk en model. Daardoor zitten de boorgaten en afmetingen in één keer goed. Daarmee is het bevestigen van een nieuwe deurklink of hang- en sluitwerk zo gepiept.

 

Vraag bij de aanschaf van deurbeslag altijd advies aan medewerkers van de bouwmarkt. Deze kunnen verder helpen met de juiste keuze. Let altijd op dat het deurbeslag voorzien is van een SKG-keurmerk. Daardoor weet men zeker dat inbrekers deze moeilijk kunnen verwijderen. Dat komt doordat goedgekeurd deurbeslag niet te doordringen en door te buigen is. In veel gevallen wordt rond de cilinder van het slot een extra plaatje geplaatst, zodat er een voorbeveiliging is. Bovendien zijn schroeven aan de buitenkant niet zichtbaar, waardoor inbrekers deze niet los kunnen draaien.