STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Tuinieren in de zomer

Het weer wordt weer mooier en de dagen worden langer. Doordat de zon steeds langer schijnt krijgen de planten in je tuin de kans om optimaal te groeien. Dat betekent dat je de tuin ook meer bij moet gaan houden om deze zo mooi mogelijk te houden. Ook worden de plekken waar nog geen planten staan zichtbaar. Je kunt natuurlijk kiezen om deze op te vullen met een vaste plant, maar ook een plant die maar een jaar bloeit is een optie. Zo kun je afwisselen.

 

Soorten bloemen en planten

Natuurlijk kun je kiezen voor een plant die alleen nog maar in de grond gezet moet worden, maar zelf een zaadje planten kan natuurlijk ook. Dit is vooral leuk samen met kinderen. De zaadjes verzamel je gedurende het heel jaar, en je legt ze te drogen. Vervolgens bewaar je ze tot het voorjaar op een droge, koele plek in speciale zakjes. Niet iedere plant groeit op hetzelfde moment, daarom kan het zijn dat bloemen of planten rond deze tijd van het jaar al zijn uitgebloeid. Wees er op tijd bij, en verwijder de uitgebloeide bloemen. Zo krijgen ze de kans om nog een keer te bloeien, waardoor de tuin er een stuk mooier uit ziet. Heb je een haag in je tuin? Snoei deze dan aan het eind van de zomer. Voor de haag is dit het beste zodat de scheuten nog voor de winter de tijd hebben om af te rijpen.

 

Het gras onderhouden

Ook het gras moet onderhouden worden. In de zomer groeit het gazon veel sneller dan in de winter. Om deze zo mooi mogelijk te houden moet het gras daarom regelmatig gemaaid worden. Ook gazonmest is een goede optie zodat het gras beter bestand is tegen de winter. Toch liever een onderhoudsvrije tuin? Een vlonder maken is dan een goed idee die zo min mogelijk tijd vergt.

https://www.hardhoutdiscount.nl/vlonder-maken