STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Tijd voor wat anders

Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen over loopbaanbegeleiding. Maar wat is loopbaanbegeleiding nou precies.

Loopbaanbegeleiding is voor iedereen anders, de inhoud en de duur ervan ligt aan je persoonlijke wensen. Een bedrijf die gespecialiseerd is in loopbaanadvies zal de desbetreffende werknemer begeleiden. Een werknemer die, om welke redenen dan ook, stil staat in de organisatie of het gewoonweg even niet meer ziet zitten kan een traject aanvragen waarin hij/zij individueel begeleid wordt en de werksituatie, taken en dergelijken gaat evalueren en gaat kijken waar hij/zij op vast staat en wat de situatie op dat moment is. Deze begeleiding is voornamelijk op basis van zelfanalyse, waardoor je zelf achter de antwoorden en oplossingen komt. Tijdens deze periode gaat de desbetreffende werknemer met de begeleider in gesprek om te kijken over welke competenties en kwaliteiten de werknemer beschikt. Daarnaast wordt ook gesproken over wat deze werknemer belangrijk vindt in of tijdens zijn werk. En als laatste hoe de kwaliteiten, wensen en potenties gerealiseerd kunnen worden binnen het bedrijf. Uiteindelijk gaat hij/zij zelf aan de slag met het realiseren er van zodat er weer motivatie is in en tijdens het werk. Klik hier voor meer informatie.

Naast loopbaanbegeleiding zijn er ook nog een aantal andere mogelijkheden als je het even niet meer ziet zitten of je stil staat binnen de organisatie. Denk hier voor aan een outplacement of zakelijke coaching.

Bij zakelijke coaching gaat het voornamelijk over het aanleren van zakelijke competenties die je zelf graag wil kunnen voor de baan die je nu hebt. Maar het helpt ook om te kijken in de toekomt, niet letterlijk, maar of je nog wel in deze lijn wil blijven werken, of ga je de volgende stap maken in je carrière. Heb je voor deze volgende stap extra competenties en kwaliteiten nodig, zo ja welke en hoe ga je deze je eigen maken. Waar het bij zakelijke coaching om gaat, is om het inzicht te krijgen wat de verschillen zijn tussen de huidige en de gewenste situatie, en daarnaast om duidelijk te krijgen wat er van je verwacht wordt.

Beiden zijn voorbeelden om je vooruit te helpen in je carrière, elk mens is anders en ook niet iedereen heeft baat bij de zelfde aanpak. Informeer daarom goed voordat je een traject start. Lees hier meer over dit onderwerp.

https://carrierepoort.nl/