Stmkey
0

Stijlvolle en effectieve vonkenschermen van topmerken

Vonkenschermen: niet te missen!

Vonkenschermen zijn echt onmisbaar voor mensen die een open haard in de huiskamer hebben die op hout gestookt wordt en kunnen tevens op schoorstenen en houtkachels geplaatst worden. Haardschermen of vonkenschermen zijn cruciaal voor de veiligheid en voorkomen dat er door rondvliegende vonken brand in uw woning kan ontstaan. Daarnaast heeft een vonkenscherm ook een decoratieve functie en kan zo’n scherm extra sfeer en stijl de woonkamer inbrengen.

Hoe te bepalen welk vonkenscherm u nodig heeft?

Bij de aankoop van vonkenschermen moet u een aantal zaken goed in het oog houden. Zorg dat het vonkenscherm hoog en breed genoeg is, zodat er geen vonken langs het scherm kunnen vliegen. Doorgaans wordt er met een open haard gestookt op een hoogte van 10 centimeter boven de onderkant van de haard. Als u normaal stookt, is een vonkenscherm van 50 centimeter hoogte afdoende om uw kamer tegen rondspattend vuur te beschermen. Als u gewend bent om hoog te stoken, dan dient de hoogte van het vonkenscherm aangepast te worden. Met een scherm van 60 tot 70 centimeter zit u in elk geval altijd goed. Ten slotte moet u overwegen welk materiaal uw voorkeur geniet, afhankelijk van de uitstraling van de haard en uw woonkamer. Het vonkenscherm moet natuurlijk qua uitstraling wel passen in uw interieur.

Koop vonkenschermen

Vonkenschermen zijn in allerlei stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar. Zo biedt Airxlshop.nl glazen schermen aan, maar ook handgesmede- en messing haardschermen. In de uitgebreide collectie vindt u eigenlijk altijd wel een exemplaar dat bij uw open haard en woninginterieur past. Ga nu snel naar de website om het volledige aanbod haardschermen te bekijken.