STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Septische put ledigen

Om zo lang mogelijk te genieten van een goed werkende septische put is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Wanneer je dit niet doet zullen er sterke geuren loskomen, en dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. 

Hoe vaak moet ik mijn septische put laten ruimen? 

Wettelijk is het verplicht om jouw jaarlijks te laten ruimen. Daarnaast is het aangeraden om, afhankelijk van de grootte van de tank en jouw gezin, jouw septische tank nog van een extra lediging te voorzien. Zo kunnen bacteriën optimaal hun werk blijven doen en vermijd je een verstopping. 

Kan ik zelf mijn septische put ledigen? 

Schakel voor een reinigen van een septische put altijd een professionele ruimingsdienst in. In een septische tank zitten namelijk gevaarlijke gassen die je kunnen verstikken. Een ervaren reinigingsfirma heeft de juiste kennis en materialen om in een mum van tijd jouw septische put te ruimen. De Vleminck Jan is expert in het ontstoppen en ruimen van putten. Je kan hen inschakelen voor een gepland onderhoud, maar ook 24/7 voor spoedinterventies. Zij reinigen jouw put op een propere manier en zonder schade aan te richten. 

Prijs voor het ledigen van een septische put

De prijs voor het ledigen van jouw septische put is afhankelijk van de grootte en de bereikbaarheid. Gemiddeld zal je tussen de €100 en €300 betalen voor een reinigingsbeurt. Vooraleer de experten van De Vleminck Jan aan de reiniging beginnen geven ze een duidelijke richtprijs zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij ledigen zowel grote als kleine septische putten, van 500 liter tot 100 000 liter. Bij spoedinterventies zal je natuurlijk een hogere prijs betalen.

https://devleminckjan.be/septische-put-ledigen-prijs/