STM key
Image default
Household

Schakel een loodgietersbedrijf en neem voorzorgsmaatregelen voordat het weer begint te regenen

Regenweer vinden wij allemaal leuk. Het is lekker romantisch toch? Totdat je erf onder water loopt en je het toilet niet meer door kan spoelen. Regenweer kan ook voor nachtmerries zorgen. Vraag het loodgietersbedrijf Eindhoven om je te helpen als je last hebt van de regen problemen. Hier kan je meer informatie vinden over welke voorzorgmaatregelen je moet treffen voordat het begint te regenen.

  1. Gebroken en verouderde leidingen vervangen

Vooral als er een lange droge periode is geweest, kunnen hevige regenbuien ervoor zorgen dat de grond aanzienlijk verschuift, tot het punt dat leidingen kunnen breken. Droge grond wordt snel doordrenkt met veel vocht, waardoor deze beweegt en uitzet. Door deze beweging kunnen broze pijpen breken en zullen er lekkages ontstaan. Handige informatie over lekkages kan je bij de loodgieter vinden. De kans is groot dat je met dit probleem te maken krijgt als jouw leidingen oud zijn, gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal of soortgelijke materialen. Om dit probleem te voorkomen kan je de loodgieter vragen om de leidingen te vervangen.

  1. Dakgoten verschonen

De regen kan ook ongewenst vuil in jouw dakgoten brengen. Als jouw dakgoten niet worden schoongemaakt, kan de regen het vuil in de regenpijpen duwen en grotere verstoppingen veroorzaken. Dit kan leiden tot overstromingen op jouw erf en schade aan jouw leidingsysteem. Het is belangrijk om de dakgoten regelmatig te reinigen om verstopping te voorkomen.

  1. Het riool schoonhouden

Veel regen brengt takjes en vuil met zich mee. Bladeren, afval en puin kunnen allemaal zo in het riool komen dat het jouw afvoeren kan verstoppen. Een preventieve stap die je kan nemen, is jouw rioolsysteem vrij van vuil houden om extra verstopping te voorkomen die gemakkelijk kan worden vermeden. Een jaarlijks onderhoud of inspectie is al voldoende. Anders zul je merken dat je leidingen verstopt kunnen raken als je afvoeren traag lijken en je water niet zo snel wegloopt als normaal. Je kan ook een rioolgeur opmerken in huis en wanneer je de kranen opendraait.

  1. Houd je erf altijd schoon

Boomwortels komen terecht in rioollijn. Wanneer boomwortels op zoek gaan naar water, kunnen ze pvc-buizen onder de grond wurgen, waardoor ze barsten. Boomwortels in de buis voegen extra volumes aan de lijn toe, die uiteindelijk blokkeren en overlopen.

  1. Maak openingen goed dicht

Zorg ervoor dat de afdichtingen rond jouw ramen, deuren en andere openingen in goede staat verkeren. Als dat niet het geval is, sluit je ze opnieuw af met kit. Zorg ervoor dat houten ramen en deurbekleding is geverfd om houtrot en structurele schade aan jouw huis te voorkomen.

  1. Voorbereiding van het geheel sanitairsysteem

 Vooral bij loodgieterswerk is voorzorg beter dan een reparatie, en je kunt veel kostbare noodsituaties en reparaties voorkomen door enkele voorbereidingsstappen te nemen. Laat een loodgieter het leidingsysteem van jouw huis grondig controleren en voer indien nodig essentiële reparaties en upgrades uit. Dit voorkomt niet alleen toekomstige noodsituaties, maar geeft je ook gemoedsrust.