STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Prijzen van de verschillende dubbelstaafmat hekwerken

Er zijn veel verschillende soorten hekwerken, van sierhekwerken tot een dubbelstaafmat hekwerk, allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen maar ook hun eigen prijzen. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten hekwerken en hun gemiddelde prijs.

Metalen hekwerken

Er zijn verschillende soorten en stijlen metalen hekwerken. De goedkoopste optie is het gaashekwerk. Het gaashekwerk is eenvoudig en functioneel en kost maar €70 voor een rol van 25 meter. Je kan dit hekwerk gebruiken als basis voor je schutting en er een klimop tegen laten groeien. De stevigste mogelijkheid is een spijlenhekwerk. Dit hekwerk wordt vooral gebruikt bij het afrasteren van bedrijven terreinen. De gemiddelde prijs van een spijlenhekwerk ligt rond de €60, afhankelijk van de hoogte. Een hekwerk die de stevigheid van een spijlenhekwerk combineert met de lage prijs van gaashekwerk is het dubbelstaafmat hek. Ook deze kan je gebruiken als basis voor je schutting waar je bijvoorbeeld een planten tegen laat groeien of je vlecht er riet doorheen. Dit zorgt ervoor dat je meer privacy hebt.

 

Wil je voor een hekwerk gaan die ook meewerkt aan de uitstraling van je huis en niet alleen maar zorgt voor afrastering, dan kan je het beste gaan voor sierhekwerk. Dit hekwerk is vaak op maat gemaakt en kan bij de meeste specialisten worden aangepast naar jouw wens. De gemiddelde prijs per meter ligt op €65 maar dit hangt geheel af van het ontwerp van het hek. Als laatste hebben we nog het balkonhekwerk. Dit hekwerk dient vooral als beveiliging maar geeft ook een bepaalde uitstraling. Het balkonhekwerk is verreweg het duurste met een gemiddelde prijs van €120 per meter.

 

Houten hekwerken

De prijs van houten hekwerken ligt heel ver uit elkaar. Dit ligt vooral aan het type hout wat je kiest. Ga je voor hardhout, dan heb je een hekwerk dat langer dan 25 jaar meegaat maar wel een stuk duurder is. Hekwerk van geïmpregneerd hout is een stuk goedkoper maar gaat maar 15 tot 25 jaar mee. De prijs van hardhout ligt tussen de €140 en €250 en van geïmpregneerd hout ligt de prijs tussen de €70 en €140.