STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Plantenwand

Vergroen je omgeving met een plantenwand

Een trend van het afgelopen decennium is het zogenaamde verticaal tuinieren. Je komt dit tegen aan de buitenzijde van gebouwen, maar ook steeds vaker als plantenwand aan de binnenzijde van kantoren en zelfs woningen.

Waarom een plantenwand een goed idee is

Een wand laten voorzien van planten is niet alleen mooi, maar heeft ook vele voordelen. Planten zorgen voor een optimale luchtvochtigheid, verhogen het zuurstofgehalte van de atmosfeer en hebben ook een regulerende werking op de temperatuur. Hierdoor ontstaat een prettig woon- en werkklimaat. Daarnaast heeft een groene wand ook een gunstig effect op de akoestiek van een ruimte, doordat deze (omgevings)geluiden dempt. Bovendien zijn er steeds meer aanwijzingen dat mensen minder stress ervaren in een groene omgeving. Dit komt uiteindelijk ten goede van de productiviteit en hun algemene gevoel van welbevinden.

Een groene wand voor iedere locatie

Een ander groot voordeel van deze specifieke vorm van interieurbeplanting is dat deze weinig plaats inneemt. Wanneer er geen ruimte is voor planten in potten op de vloer, kun je met behulp van een plantenwand toch een groen interieur creëren. Met modulaire systemen is het mogelijk om een onderhoudsarme plantenwand te realiseren op vrijwel iedere locatie. Enig natuurlijk licht is hierbij vaak wel een vereiste. Wanneer er weinig natuurlijk licht ter plekke is, kan er aanvullend eventueel gewerkt worden met speciale plantenlampen.

Laat je bij het realiseren van een plantenwand wel adviseren door een expert. Niet alle planten lenen zich voor een plantenwand en de locatie van de wand speelt een rol bij deze selectie. Wanneer je bij aanvang investeert in een goede aanleg en een juist advies, heb je langdurig plezier van deze vorm van interieurbeplanting.