STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Oris horloges: Zwitserse precisie en tijdloos design

Het Zwitserse horlogemerk Oris werd in 1904 opgericht in Hölstein en is daarna uitgegroeid tot een veelzijdige producent van kwalitatief hoogstaande, mechanische horloges. Het merk biedt voor ieder wat wils, van sportief tot klassiek.

Met Oris de lucht in

In 1938 introduceerde Oris hun eerste vliegeniershorloge: de ‘Big Crown’. Dit bleek het begin te zijn van een indrukwekkende collectie modellen. De naam werd afgeleid van de extra grote kroon aan het horloge, die het voor piloten mogelijk moest maken om hun Oris horloge in te stellen met vliegeniershandschoenen aan. Het startpunt van de succesvolle Aviation collectie die nog steeds een belangrijke plek inneemt in het oeuvre van Oris.

Een duik in het diepe

In 1965 ging Oris de diepte in met de lancering van een indrukwekkend duikershorloge. Vijftig jaar later werd dit populaire model opnieuw gelanceerd en bleek het wederom een daverend succes. Vandaag de dag is de Divers Sixty-Five in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, met metalen, leren of rubberen band.

Oris horloges on track

Formule 1 liefhebbers kennen Oris waarschijnlijk wel als partner van de befaamde Williams racestal. In 2015 lanceerde het merk een speciale lijn Willams horloges ter ere van deze samenwerking. De Motor Sport collectie begon echter al in 1970 met de introductie van de eerste Oris chronograaf: de legendarische Chronoris. Dit historische model leeft verder in hedendaagse uitvoeringen met hetzelfde iconische karakter en de uitstraling van weleer.

De tijdloze elegantie van de Oris Culture collectie

De Oris horloges binnen de Culture lijn hebben een klassieke uitstraling, zoals de modellen van de in 2003 gelanceerde Artelier collectie. Deze Oris horloges combineren hun elegantie met de kwaliteit van moderne, door Oris zelf ontwikkelde, uurwerken. Van eenvoudig klassiek tot de imposante Artelier Skeleton. Geïnteresseerd in Oris en eens kijken welke stijl het beste bij jou past? Zuyver Juweliers Dronten is officieel dealer en beschikt over een uitgebreide collectie modellen om uit te kiezen. Er is voor iedereen wel een geschikt Oris horloge in Dronten te vinden.