STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Op zoek naar het perfecte vijverhandboek?

Op de website van Vijverhandboek.nl vind je echt alles wat je moet weten om de perfecte vijver in je achtertuin te bouwen en te onderhouden om er vele jaren van te kunnen genieten.

Een vijverhandboek boordevol tips

Met alle tips en raad uit het vijverhandboek creëer je al snel een aantrekkelijk resultaat. Waarmee je een nieuwe dimensie toevoegt aan je tuin. Een vijver of waterpartij is altijd een goed idee. Want water en vooral bewegend water heeft iets in zich dat onze ziel kalmeert. Zien hoe het licht met de rimpelingen van het wateroppervlak speelt, of luisteren naar het kabbelen van het water of het geluid van de fontein of waterval. Het heeft allemaal een kalmerend effect. Het is dan ook geen verrassing meer dat de aanleg van een vijver een van de meest populaire tuinprojecten is voor vele huizenbezitters.

Het vijverhandboek laat zien dat er vele mogelijkheden zijn

Gelukkig heb je dankzij de vele informatie in het vijverhandboek geen dikke beurs of een extreem grote tuin nodig om toch van een eigen waterpartij te genieten. Je kunt al een volledig aangelegde vijver met vissen creëren voor minder dan € 400, mits je zelf het gat graaft. Het creëren van een weelderige leefomgeving voor de vissen vereist goede vijverfolie, goede pompen, effectieve filters en, zonder twijfel, toewijding. Maar wanneer je met de hulp van het vijverhandboek stap voor stap je einddoel nadert zul je zelf kunnen ervaren dat een vijver een eindeloze bron van fascinatie is. Ongeacht de grootte van de vijver of waterpartij. Wel is de ligging van een vijver van groot belang.

Het vijverhandboek is een geweldig naslagwerk

Een vijver plaats je niet zomaar ergens in je tuin leert ons het vijverhandboek. Ook voor de juiste plek zijn er enkele tips om ervoor te zorgen dat de vijver tot zijn volle recht kan komen:

Hoeveel zon? In het ideale geval krijgen vijvers ‘s ochtends zonlicht en ‘s middags schaduw. Dit houdt het water koeler en ontmoedigt algenbloei.

Overhangende bomen? De schaduw van een boom is welkom, maar een vijver direct onder de takken van een boom zal snel verstopt raken met bladeren, zaden of naalden, tenzij deze voortdurend verwijderd worden. Als een boom in de buurt nog jong is, moet je rekening houden met de groei van de boom voordat je op die specifieke plek je vijver aanlegt.

Hoe ver van het huis? Vijvers die uit het zicht liggen, worden vaak verwaarloosd. En als ze verder dan 20 meter van je terras liggen, zul je waarschijnlijk het geluid van een waterval of fontein kunnen horen.

Gerelateerde artikelen

Welke LED lamp heb ik nodig?

Entresolvloer kosten

Raambekleding van Raamdecoratie.com kopen