STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Mexicaanse hangmat in je tuin

De Mexicaanse hangmat is natuurlijk fantastisch om in je tuin te hangen. Zeer comfortabel en bovendien heerlijk luchtig op een warme dag. En dat is natuurlijk niet voor niets dat deze hangmat zo goed te gebruiken is in tropische omstandigheden.

De Mexicaanse hangmat wordt namelijk gemaakt in Mexico, Yucatan. De meeste bewoners van deze streek slapen elke nacht altijd in deze comfortabele hangmat.

 

Gemaakt wordt de hangmat in de binnenlanden van Yucatan door de Maya’s aldaar. De Maya’s maken deze hangmatten als huisarbeid. Het materiaal dat het meeste gebruikt wordt is katoenen draad voor het ligbed en nylon draad voor de draaglijnen. Echter er zijn ook hangmatten die helemaal van nylon gemaakt worden. Deze zijn ideaal voor gebruik in vochtige omstandigheden.

 Wij hebben afgelopen november de streek waar de hangmatten gemaakt worden bezocht. Samen met onze leverancier die gevestigd is in de plaats Merida in Yucatan. Het dorp dat centraal ligt in de hangmat weefcultuur is Chemayel. Een klein dorp 80 kilometer ten Zuid Oosten van Merida.

 Het weven van de hangmatten en het aanzetten van de draaglijnen zijn verschillende expertises en worden vaak ook door verschillende families gedaan op verschillende lokaties. Het vervoer tussen de verschillende lokaties vindt plaats vaak per fiets of bromfiets.

Nadat de Mexicaanse hangmat in de binnenlanden van Yucatan is gemaakt , worden ze vervoerd naar Merida alwaar een grondige kwaliteitscontrole plaats vindt. Daarna wordt ze vervoerd naar alle landen in de wereld om hun plaats te vinden in vele verschillende tuinen.

Wilt u ook een prachtige hangmat of anders een hangstoel in uw tuin dan kunt u in heel Europa bij ons terecht via onze vijf websites :

 

 

  

 

 

 

http://www.icolori-hangmatten.nl