STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Maak de beste keuze en laat je iPhone repareren

Als je iPhone mankementen krijgt, kan je voor een lastige keuze komen te staan. Er zijn namelijk verschillende opties om van de problemen af te komen. Allereerst is het mogelijk om de problemen direct uit de weg te gaan en simpelweg gelijk een nieuwe smartphone aan te schaffen. Daarnaast is het een optie om zelf op onderzoek uit te gaan en te proberen het euvel op eigen houtje weg te werken. In dit artikel betogen we echter dat een derde mogelijkheid, namelijk het laten repareren van je iPhone door een vakman, de beste keuze is. Daarnaast kijken we nog even naar de kleine en grote problemen die opgelost kunnen worden.

Goedkoper én eenvoudiger

We kunnen als eerst het beste kijken naar hetgeen wat het meest voorkomt, namelijk dat er gelijk een nieuwe smartphone aangeschaft wordt. Vergeleken met het laten repareren van je iPhone is dit niet bepaald een verstandige keuze. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het geld dat je kwijt bent aan nieuwe iPhone, op z’n minst enkele honderden euro’s. Een reparatie kan daarentegen in veel gevallen uitgevoerd worden voor enkele tientjes. Uiteraard zijn er ook hier grotere en dus duurdere reparaties, maar ook dan ben je nog altijd goedkoper uit dan bij de aanschaf van een nieuwe. Daar komt nog eens bij dat een nieuwe iPhone ook een hoop gedoe met zich meebrengt. Je wilt immers van alles van je huidige smartphone overzetten naar de nieuwe, zoals bestanden en contacten. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je een nieuw nummer krijgt, indien je huidige iPhone een simlock heeft. Mijn advies is om je smarthone te laten repareren door een betrouwebaar reparatiebedrijf, die gebruik maakt van kwalitatieve onderdelen. SmartphoneRepairs.nl is een bedrijf dat onderdelen gebruikt van de beste kwaliteit. Zodoende geven zij ook 12 maanden garantie op de reparatie en de vervangen onderdelen.

Waarom kan ik de reparatie niet gewoon zelf doen?

De tweede optie, het zelf repareren van je iPhone, is om totaal andere redenen weer niet handig. Dit heeft uiteraard niet zozeer te maken met financiële redenen, want in veel gevallen is het wel de goedkoopste optie. Hier moet echter al wel direct een kanttekening bij gemaakt worden, want ondanks het wegnemen van de arbeidskosten, blijven de kosten voor de materialen gewoon bestaan en vaak zijn dat de grootste. Daarnaast is het zo dat je een groot risico loopt, als je zelf gaat knutselen. Een iPhone is immers een ingewikkeld apparaat en een reparatie vereist dan ook de nodige kennis en ervaring. Is die kennis en ervaring er niet, dan bestaat de kans dat er iets volledig misgaat en er juist nog grotere problemen ontstaan. Op die manier kunnen ook de kosten nog hoger oplopen.

Dit kan allemaal gerepareerd worden

Een veel gehoorde reden waarom mensen besluiten om maar gewoon een nieuwe smartphone aan te schaffen, is omdat ze denken dat het probleem dat zij ondervinden met hun iPhone simpelweg niet op te lossen valt. In veel gevallen is dit echter een denkfout. Vrijwel alle defecten aan een iPhone kunnen namelijk verholpen worden, van de kleine tot de grote. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je aan/uit-knop niet meer werkt, iets wat veroorzaakt door een soort overbelasting van deze knop. Dit kan eenvoudig opgelost worden door iemand die er verstand van heeft. Maar dat is ook het geval bij groter malheur. Een defecte accu, die ervoor zorgt dat je smartphone bijzonder snel leeg is en geregeld uitvalt, kan bijvoorbeeld vervangen worden en hetzelfde geldt voor een scherm dat kapot is door een val. In dit laatste geval worden twee schermen vervangen: het glasscherm en het LCD-scherm.

http://www.smartphonerepairs.nl/iphone-reparaties