Stmkey
0

Kruiden kweken

Zelf je kruiden kweken zonder tuin? Vegger biedt je de mogelijkheid binnen te kweken! Hoe dat werkt het? We vertellen je er graag meer over. Het weer is vaak van invloed op de gewassen die je kweekt. Zo is kou gevaarlijk omdat je kruiden dood kunnen vriezen en kan hitte voor verlepte kruiden zorgen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Binnen kweken is de beste oplossing. Maak kennis met Vegger, een hydroponisch systeem. Het product is uitgerust met hoogwaardige LED-verlichting en geeft automatisch aan wanneer je de kruiden water moet geven. Je kweekt voortaan je makkelijk en snel kruiden en groente in je eigen huis. In het pakket van Vegger vind je diverse soorten kruiden. Daarnaast bevat het nutriëntkorrels en groeimedium zodat je meteen kunt beginnen met Veggeren!

Waarom binnen kruiden kweken?

Zoals we net al zeiden is je oogst niet meer afhankelijk van het weer als je ervoor kiest binnen te kweken, maar er zijn nog meer redenen om voor Vegger te kiezen. Vaak wordt voedsel verwerkt via een voedselsysteem dan belastend is voor het milieu. Ook weet je als consument vaak niet waar producten vandaan komen. Je kunt er voor kiezen je producten voortaan rechtstreeks bij de boer te kopen, maar nog leuker en beter is het zelf te kweken. Vegger wil daarom iedereen de mogelijkheid bieden zelf groente te produceren op een lokale manier.

Tips voor veggering

Je vindt in het pakket van Vegger allerlei soorten kruiden die je kunt gebruiken voor je eigen moestuin. Het zijn vier zakjes die je kunt gebruiken voor vier keer zaaien en twee keer oogsten. De bak hoef je niet per se in de vensterbank voor het raam te zetten dankzij de handige LED-verlichting. Zet de Vegger in een ruime waar de temperatuur ± 22 ᵒC is. Vul het waterreservoir voordat je begint met kweken.. Heb je vragen over Vegger? Neem gerust een kijkje op de website van Vegger!

https://www.vegger.nl/