Stmkey
0

Kraaienpootjes door lachen

Iedereen heeft ze wel eens gezien, bij je oma, je moeder, je vader, je buurvrouw, je tante of sterker nog bij jezelf. Het gaat hier om de kraaienpootjes, of op een wat vriendelijkere manier gezegd de lachrimpels. Ze ontstaan rondom de ogen en komen door het feit dat het gezicht gespannen is, vaak wanneer je tegen de zon in moet kijken, je moet lachen of je een stuk leest waarbij je je erg aan het concentreren bent. Bij jonge mensen trekken deze kraaienpootjes vanzelf weer weg, dit komt door het feit dat onder de huid van de jongere mensen nog veel volume zit. Dit volume dwingt de huid weer normaal omhoog. Bij oudere mensen is dit volume vaak verdwenen, en door het regelmatig samenknijpen van de ogen zullen rimpels ook sneller ontstaan.

Wat je kan doen om kraaienpootjes een beetje uit te stellen is het dragen van een zonnebril of een pet wanneer de zon heftig schijnt. Toch zullen de ogen nog gedeeltelijk dicht knijpen, maar dit zal al een heel stuk minder zijn dan wanneer je geen pet of zonnebril draagt. Daarnaast draagt een gezonde levensstijl ook mee aan de conditie van de huid. Hoe slechtere gewoontes er zijn, hoe slechter de huid er aan toe zal zijn. Wanneer iemand veel rookt, en vaak vet eten zal eten, zal de huid er grauw uit zien, maar ook treden er sneller rimpels op. Zo zijn er nog tal van andere adviezen die er voor kunnen zorgen dat je minder snel rimpels krijgt, zoals het zo min mogelijk aanraken van de huid, het niet slapen p de buik en er een schematische scrub avond moet zijn onder de douche. Door het scrubben worden alle dode huidcellen van de huid verwijderd en kan de huid weer eerder ademen.

Toch zijn er ook nog talloze crèmes en zalfjes die beweren dat zij het verouderingsproces tegen gaan van de huid. Of dit helemaal waar is weten we niet helemaal. Het verzorgt echter wel goed de huid in de ochtend of avond. Maar of de rimpels hierdoor langer weg blijven weten we wel.

Echter wanneer je een maal al rimpels hebt zullen deze tips niet zo veel meer doen. Wat nog wel gedaan kan worden is het creëren van kussentjes onder de gebieden waar zich veel rimpels voor doen. Deze kussentjes worden doormiddel van botox in de huid gespoten waar het nodig is. Deze botox zal ongeveer 6 maanden aanhouden, ke kan het zien als een soort van liquid facelift, het is dus absoluut geen blijvend effect. Op deze manier kan je rimpels verwijderen zonder operatie.

http://www.faceland.nl