STM key
Image default
Offers

Insecten verwerkt in voeding voor je viervoeter

Honden zijn dieren die zeer veel bewegen en ook veel beweging nodig hebben. En wie veel beweegt moet daar ook de voeding naar krijgen. Denk aan de juiste hoeveelheid proteïne en eiwitten. Dit kan aan de hand van de juiste brokken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten voor honden. Wil je de juiste brokken vinden voor jouw hond? Lees dan snel door! Wij vertellen hier namelijk meer over.

Eiwitten in de voeding

Veel eiwitten zitten in vlees of dierlijke producten. Maar we kunnen begrijpen dat je liever geen kip of rund verwerkt wilt hebben in de voeding van je viervoeter. Bovendien heeft het houden van dit (pluim)vee een negatief effect op het milieu. Tijd om het tij te keren en met een kleine verandering een groot resultaat te bereiken. Het eiwit van insecten kan namelijk uitstekend dienen als eiwitbron voor je hond en kat.

De voordelen

Jouw bijdrage aan een betere wereld kan beginnen door het kopen van diervoer waar insecten aan zijn toegevoegd. Bij specialistische webwinkels vind je doorgaans een ruim aanbod aan voeding en lekkernijen en kan je met hulp van insecten jouw huisdier in topconditie houden. Dierlijke eiwitten van insecten kennen nog meer voordelen, namelijk:

  • lager waterverbruik bij de productie

  • insecten hebben minder ruimte nodig dan (pluim)vee

  • insecten produceren geen gas bij verteren

  • recyclebaar door gebruik als meststof

  • geen extra voer benodigd voor het voeren van de larven

Doordat de eiwitten op insectenbasis goed verteerbaar zijn, zal jouw huisdier een gezonde darmflora hebben. Kiezen voor bijvoorbeeld zooexperte voorkomt overgevoeligheid en de daarmee gepaard gaande narigheid. Met dank aan de zwarte soldaatvlieg zal jouw kat of hond gezond opgroeien. Sterker nog, als jouw huisdier gebukt gaat onder een ontsteking, biedt dit insect óók uitkomst.

Een betere gezondheid

Ingeval van een ontsteking biedt het eiwit extra ondersteuning bij de behandeling, die door jouw dierenarts zal starten. Jouw poes of hond is gebaat bij speciale voeding en eiwitten wanneer duidelijk is dat er sprake is van aangetaste nieren. De zuiverende functie van de nieren kan een oppepper krijgen, waardoor de nieren minder belast worden. Jouw dieren gezond houden met zooexperte voorkomt niet alleen onnodige gezondheidsproblemen, maar draagt ook bij aan behoud van de natuur.

 

 

https://nl.zooexperte.com/