STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Hoe moet je van muis af komen?

Muizen zijn voor veel mensen verschrikkelijke beestjes die ervoor zorgen dat ze snel boven op de tafel staan. Toch zijn er ook genoeg mensen die er totaal geen moeite mee hebben en ze zonder stress laten lopen. Iedereen heeft hier een andere visie op en het is dan ook niet gek dat toch de meerderheid van de mensen gewoonweg bang is voor muizen.

Wat doe jij tegen muizen?

De vraag komt regelmatig op tafel of jij ook last hebt van muizen. Sommige mensen hebben hier totaal geen last van en ondervinden er ook geen overlast van. Deze mensen zal je er dan ook niet snel over horen. Wanneer je er juist wel last van ondervindt dan kunnen deze problemen zich snel opstappelen. Het kan goed voorkomen dat je bijvoorbeeld een muizenkeutel ziet of iets weg ziet schieten wanneer je weer eens op zolder komt. Dit zijn ideale plekken voor muizen om zich te verstoppen. Het is in de meeste gevallen vaak rustig op zolder en zijn er genoeg gaten en kieren om zich in het donker te verstoppen. Mocht je hier bijvoorbeeld nog een oude matras of deken hebben liggen dan is de kans groot dat dit een ideaal plekje is voor een nest. Wanneer muizen eenmaal een goed plekje hebben gevonden dan kan het heel snel gaan.

Muizen goed aanpakken

Wanneer je het idee hebt dat er daadwerkelijk muizen bij jou op zolder wonen of in de schuur zitten dan is de kans groot dat je dit op wilt lossen. De zijn een tal van verschillende oplossingen om van muizen af te komen, toch is er in iedere situatie een oplossing die ook echt aansluit op het daadwerkelijke probleem. Heb jij bijvoorbeeld af en toe eens een muis bij jou in de schuur lopen? Dan betekent dit nog niet dat je ook daadwerkelijk alles vol moet gooien met muizengif. Het gebruik maken van een muizenval of een lijmval is dan al goed genoeg. Wanneer je hebt te maken met een grote plaag dan kan je er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van muizengif of een ander grootschalig bestrijdingsmiddel.

https://www.ongediertewinkel.nl/