STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Het nobele schaakspel: alles te vinden bij de Schaakkoning en meer

Op zoek naar een schaakspel? Bij De Schaakkoning kan elke schaakliefhebber zijn of haar hart ophalen. Bij deze webshop zijn veel verschillende soorten schaakspellen te vinden, dus zit er voor iedereen wat bij. Zo heeft de website natuurlijk de klassieke schaakborden, maar ook handige schaak-en damtafels waar de stukken in het laatje van de tafel kunnen worden bewaard. Wat nog een veiligere optie is voor bijvoorbeeld reizen is een magnetisch schaakbord. De schaakstukken kunnen dan niet van het bord afvallen terwijl u onderweg bent. Zo raak u uw schaakstukken niet kwijt! Voor het geval dat u wel een schaakstuk bent verloren dan heeft Schaakkoning deze ook. Losse schaakstukken of een schaakbord zijn hier gewoon te bestellen.

Verschillende varianten van het schaakspel

Hierboven werden net al de schaak- en damtafels genoemd als variatie op een klassiek schaakbord. Naast deze optie heeft de Schaakkoning nog andere variaties. Bijvoorbeeld het bekende schaakspel KUBB. Dit schaakspel heeft niet het stoffige imago van schaken, doordat men in twee teams dit spel speelt buiten op een grasveld. Dit is dus een ideaal spel voor feestjes! Een heel nieuwe variatie op schaken is Laser Chess. In dit schaakspel hebben de schaakstukken spiegels en hiermee kan je de laserstraal van richting laten veranderen. Na het verplaatsen of verzetten van een schaakstuk vuur je je eigen laser af. Wie de koning van de tegenstander met de laserstraal heeft uitgeschakeld heeft gewonnen.

Schaken voor alle leeftijden

Een schaakspel is heel nuttig voor kinderen. Kinderen kunnen namelijk vanaf vijf jaar al leren om te schaken! Dit is niet alleen heel leuk, maar ook heel nuttig. Kinderen leren met schaken immers belangrijke vaardigheden die van pas komen op school, zoals logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheden en ruimtelijk inzicht. Zelfs alleen al de concentratie die nodig is voor het schaakspel komt goed te pas op school en het verdere leven van kinderen. Op sommige scholen wordt schaken gestimuleerd door het houden van schaaktoernooien, zo kunnen kinderen nog meer plezier bleven aan de schaaksport!

Wie nog meer veel plezier beleven aan de schaaksport zijn studenten. In Nederland zijn verschillende studentenschaakverenigingen of kunnen studenten lid worden van een gewone schaakvereniging met een goede studentenkorting. Deze schaakverenigingen doen mee aan verschillende interne en externe competities, zelfs competities in het buitenland voor internationale roem!