0

Het gevaar van de zon

In de zomer heb jij natuurlijk je vaste uitrusting bij je wanneer je de deur uit gaat. Je denkt daarbij ook aan je zonnebril, want de zon is een risico onder het autorijden. Je ogen worden in de zomer sneller vermoeid door de zonnestralen waardoor je minder scherp bent in het verkeer. In de herfstperiode leg je hele andere spullen klaar wanneer je gaat autorijden, bijvoorbeeld je Brodit telefoonhouder. Je denkt aan je handschoenen, je slotontdooier en je ruitenkrabber. Een zonnebril heb je dan meestal niet meer klaarliggen.

Je zonnebril in de herfst

Toch kan het geen kwaad om ook in de herfst je zonnebril klaar te leggen wanneer je de deur uit gaat. Niet om dat heerlijke gevoel van de zomer nog even vast te houden – hoewel dat geen kwaad kan – maar om scherp te blijven op de weg. Veel ongevallen in de herfst gebeuren namelijk door de zon. Deze staat in de herfst lager aan de hemel dan in de zomer wanneer jij de weg op moet. Veel ongelukken in de herfst gebeuren door deze laagstaande zon.

Laat je niet verblinden

Niets is namelijk zo gevaarlijk als de zon die ofwel heel laag staat, of reflecteert op het ietwat natte wegdek. Je raakt compleet verblind en gedesoriënteerd. Het is dan ook te hopen dat er niet net op dat moment iemand voor je rijdt of loopt, want je veroorzaakt een ernstig ongeval voor je er erg in hebt. Wanneer jij verkeersveiligheid heel belangrijk vindt moet je dan ook een zonnebril standaard in je auto hebben liggen. In de herfstmaanden kan je dan denken aan een speciale wintersport-zonnebril, die laagstaande zon voor jou weg filtert. De zon is namelijk geweldig, maar het beste is om er veilig van te genieten.

http://www.telefoonhouderwinkel.nl/brodit