STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Het gebruik van verschillende hulpmiddelen tijdens het klussen

Veel winkels hebben de deuren verplicht moeten sluiten, sportscholen mag de mens op lang termijn niet bijstaan in het proces naar een fitter lichaam en kappers zien de toekomst in duigen vallen; de huidige samenleving vraagt veel van het volk. Miljoenen werknemers en leerlingen worden begeleid per beeldscherm. Dit vraagt om consequenties.

Naast veel negatieve gevolgen voor zowel de mentale als fysieke gezondheid van de mens, zorgt de huidige lockdown ook voor veel verrassende ideeën. Dagelijks langs de muur lopen die al jaren geschilderd moet worden, gaat een mens niet in de koude kleren zitten op dit moment. Zo blijkt dat veel mensen de tijd benutten door binnenshuis te boel op te knappen. Echter komen veel ‘klussers’ zichzelf al snel tegen; normaliter wordt er vrij snel een klusser ingehuurd voor de klus die nu zelf afgehandeld moet worden. Daarom is het prettig alvast kennis te maken met belangrijke onderdelen tijdens het klussen. Hierbij een kleine samenvatting van prettige hulpmiddelen.

Schroeven en spijkers

Bij vrijwel elke kleine klus komen schroeven of spijkers van pas. Toch is het ingewikkeld om, zonder over de juiste kennis te beschikken, een keuze te maken welke nodig is bij de klus. De twee hulpmiddelen verschillen op enkele gebieden van elkaar:

–          Schroeven beschikken over meer draagkracht

–          Schroeven zijn eenvoudiger te demonteren dan spijkers

–          Spijkers zijn goedkoper in aanschaf

–          Spijkers zijn sneller te monteren dan schroeven

Hoekijzers

De stalen hoekijzers, oftewel hoekprofielen, worden vaak gebruikt als ondersteuning van constructies. Deze ijzers worden bevestigd op de hoeken van de muur voor extra stevigheid. Om de juiste maat te vinden, zijn de profielen gelijkzijdig, ongelijkzijdig en in verschillende diktes te verkrijgen.

 

Regeldragers

Een regeldrager valt in de categorie van balkdragers voor een expliciete balkverbinding. Zo wordt dit hulpmiddel vaak benuttigd bij een onderbreking van een (draag)balk, zoals een zogenoemde raveling, maar is ook uitstekend te gebruiken bij ander soort balkverbindingen. De regeldragers zijn geschikt voor smalle balken, die zich bevinden tussen dwarsbalken.

http://bnvtools.nl