STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Gemiddelde prijs boxspring

Wat kost een boxspring? De gemiddelde prijs van een boxspring is de prijs die de gemiddelde persoon betaald voor een boxspring. In dit artikel bekijken we de gemiddelde prijzen van verschillende boxsprings. Alvast veel plezier met jouw nieuwe bed!

Gemiddelde prijs boxspring 

De gemiddelde prijs van een boxspring is € 600,-. Het hangt ervan af welke boxspring je koopt. Kies je een boxspring met opbergruimte, dan denk je al snel aan een hoge gemiddelde prijs van 1000 euro. Bij een boxspring van Beter Bed zit je al vaak aan een hogere prijs te denken.

Garantiekosten

Een standaard matrasgarantie moet minimaal 10 jaar meegaan. Sommige overspannen 25 jaar of langer. Garantievoorwaarden verschillen aanzienlijk tussen matrasfabrikanten en er zijn verschillende kosten aan verbonden.

De meeste garanties voor matrassen vereisen dat klanten de verzend- en administratiekosten betalen die verband houden met reparaties voor matrassen met defecten (zoals diepe inkepingen of uitstekende spoelen). Bovendien moeten klanten verwachten dat ze verzend- en administratiekosten betalen voor het vervangen van hun defecte matras door een nieuw model.

Een andere belangrijke garantieoverweging is of de dekking niet pro rato of pro rato is; sommige garanties zijn volledig niet pro rata, terwijl andere niet pro rato zijn voor een bepaald aantal jaren en pro rata voor de rest van de garantieperiode. Niet-evenredige dekking betekent dat eigenaren, met uitzondering van verzend- en administratiekosten, geen extra kosten hoeven te betalen voor het vervangen van een defect matras. Tijdens pro rata dekkingsperioden moeten klanten extra kosten betalen voor het vervangen van hun matras; deze kosten worden berekend door een percentage van de oorspronkelijke matrasprijs (doorgaans 5% tot 10%) te vermenigvuldigen met het aantal jaren van eigendom.

Stel dat een matras € 1.000 kost en wordt gedekt door een garantie van 20 jaar met vijf jaar niet-pro rata dekking en 15 jaar pro rata dekking met een pro rato toeslag van 5%. Als de matras de eerste vijf jaar moet worden vervangen, hoeft de eigenaar alleen verzend- en administratiekosten te betalen. Als de matras tijdens het tiende jaar moet worden vervangen, worden de pro rata kosten berekend als 10 (jaar) met 5%; dit betekent dat de eigenaar verantwoordelijk is voor het betalen van de helft van de oorspronkelijke prijs (of € 500) om de matras te laten vervangen. In het elfde jaar worden deze kosten verhoogd tot 55% (of € 550), enzovoort tot de periode van twintig jaar eindigt.

De meeste, maar niet alle, garanties van 10 jaar zijn volledig niet pro rato. Sommige garanties die 15 tot 20 jaar of langer duren, zijn volledig niet pro rato, maar de meeste omvatten pro rato dekkingsperioden. In sommige gevallen omvat een matrasgarantie slechts twee tot drie jaar niet-evenredige dekking. Om deze reden moeten klanten meer nadruk leggen op de duur van de niet-evenredige dekkingsperiode dan op de totale garantielengte. Bovendien zijn de meeste experts uit de sector het erover eens dat een matras elke zeven tot acht jaar moet worden vervangen; dit doet enigszins de noodzaak van garanties die langer dan 10 jaar gelden, teniet.

  1. Bekijk ook de aanbiedingen van airco’s in juni 2020.
https://bestebed.com/boxspring/