STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Gehard glas online

Gehard glas is tegenwoordig gemakkelijk online te bestellen, op de website van de Glaskoning bijvoorbeeld. Een speciale kleur, facet geslepen, de gewenste dikte van het glas en natuurlijk de maatgeving, u bekijkt het allemaal vanuit uw luie stoel en op uw gemak. Op de website geeft u de gewenste opties aan. De prijs is direct zichtbaar, zodat u eventueel uw wensen aan uw portemonnee kunt aanpassen. En natuurlijk wordt alles netjes thuisbezorgd.

In huis
Gehard glas wordt voornamelijk in interieurs van woningen en kantoren gebruikt. U kunt hierbij denken koffietafels en scheidingswanden. De gewenste dikte van het glas is afhankelijk van de toepassing. Voor een koffietafel zal dat 4 – 6 mm zijn maar een scheidingswandje moet stoot- en slagvast zijn en zal snel een dikte van 10 mm nodig hebben. Gehard glas is te verkrijgen met een bewerking, bijvoorbeeld mat- en figuurglas. De bewerking moet echter zijn aangebracht voordat de het glas het hardingsproces in gaat.

Veiligheid
Gehard glas is veel sterker dan gewoon glas, maar is niet het zelfde als veiligheidsglas. Veiligheidsglas bestaat uit verschillende lagen glas met een folie ertussen. Gehard glas is veel veiliger dan gewoon glas, maar kan onder invloed van grote krachten breken. Wilt u liever veiligheidsglas? Ook dat kunt u bij op glaskoning.nl vanuit de luie stoel bestellen.