STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Elektra,warmwater en de witgoed

Elektra,warmwater in de witgoed: door Vaatwasser reparatie Amsterdam

Fluorrecentielampen zijn geen temperatuurstralers. De lichtopwekking berust op een ander principe. In feite zou men dus geen kleurtemperatuur kunnen opgeven. Men kent aan deze lichtbronnen een fictieve kleurtemperatuur toe volgens vaatwasser reparatie Almere

Redenen:

Omdat het menselijk oog ingesteld is op het licht van natuurlijke lichtbronnen is het wenselijk om de kleurtemeratuur van kunstmatige lichtbronnen, die gecombineerd worden met daglicht. Een special sort stralingsbronnen zijn de warmtestralers en de UVstralers. Bij warmtestralers gaat het erom veel warmtestraling en weinig lichtstraling te verkijgen.

Kleurtemperateur in de witgoed:

Men zal de kleurtemperatuur dus lager moeten kiezen dan bij lichtbronnen. Bij infrarood kwartstralers bijvoorbeeld is de kleurtemperatuur van de gloeispiraal ca. 2400 K. de meeste straling bij warmtestralers ligt tussen 0,8 en 1,4 um met het maximum bij 1,2. Ze worden meer onder grillapparaten toegepast.

Waterhardheid in de witgoed apparaat:

waterhardheid wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van calcium en magnesiumzouten in het water. Een deel van deze zouten – de bicarbonate – ontleden bij verwarming van water. Er ontstaan onoplosbare carbonaten, die neerslaan en zich afzetten op binnenwanden en verwarmingselementen van apparaten. Ze kunnen verstoppingen van uitstroomopeningen veroorzaken. Deze ketelsteenvorming begint pas bij temperature > 60 C.

Warm water Inleiding en de witgoed:

In dit hoofstuk zullen we de toestellen en installaties voor warmwaterbereiding en voorziening bespreken. Ter inleiding zullen enkele algemene onderwerpen aan de orde worden gesteld, nl. Waterhardheid en corrosisie. Deze onderwerpen zijn niet alleen van beterkenis voor de warmwatervoorziening, ze komen in het algemeen om de hoek kijken bij processen waarbij water wordt verwarmd en eventueel getrransporteerd. Enkele voorbeelden van toestellen en installaties waarbij we met eze verschijnselen te maken hebben.

  • warm water
  • wasmachines
  • afwasmachines
  • luchtbevochtigers
  • geisers, boilers
  • stroomstrijkijzers