Stmkey
0

Een pvc vloer leggen

 

 

Een nieuwe vloer in huis leggen is in de regel een flinke klus. Om ervoor te zorgen dat je een vloer kiest die bij de rest van het interieur past maar die zeker ook geschikt is voor de intensiteit waarmee deze gebruikt wordt is er een ruim aanbod aan materialen die je op de vloer kunt leggen. Een vloer die tegenwoordig steeds meer in trek komt is de pvc vloer. Pvc vloeren kopen kun je online doen maar het is aan te raden in een echte winkel te gaan kijken. Zo weet je meteen hoe een dergelijke vloer eruit komt te zien, wat de eigenschappen ervan zijn en of het geschikt is voor in jouw huis.

 

Voordelen van een pvc vloer

Een pvc vloer is populair omdat deze makkelijk is in het onderhoud. Schoonmaken gaat snel en eenvoudig en de vloer kan ook tegen een stootje. Daarnaast is een pvc vloer voor alle ruimtes in huis geschikt en kan dus bijvoorbeeld ook in de badkamer gebruikt worden. Als je ervoor kiest de vloeren door het hele huis door te laten lopen geeft dit een mooi geheel en kun je overal voor hetzelfde kiezen. Daarnaast is een pvc vloer warmer dan plavuizen maar kan het er qua uiterlijk wel als een tegelvloer uit komen zien.

 

Goede ondergrond noodzakelijk

Het nadeel van een pvc vloer schuilt in het feit dat de ondergrond waarop deze gelegd wordt volkomen egaal dient te zijn. Als er ook een maar kleine oneffenheid ergens in zit kun je dit namelijk zien bij een dergelijke vloer. De ondergrond dient vlak, permanent droog en niet makkelijk in te drukken te zijn. Als je een pvc vloer legt heb je daarvoor verschillende manieren van egaliseren. Je kunt kiezen voor egaline of speciale MDF platen maar deze dienen heel netjes gelegd te worden zodat er geen enkele oneffenheid in zit.

 

Kwaliteitsverschillen

Daarnaast zijn niet alle pvc vloeren kwalitatief even goed. De wat voordeligere exemplaren hebben vaak een minder degelijke toplaag zodat de kans op beschadiging en slijtage groter is. Ook willen de vloeren nog wel eens krimpen of uitzetten onder diverse weersomstandigheden en wordt dit duidelijk zichtbaar. Zo kan de vloer kieren vertonen of juist kromtrekken omdat er te weinig ruimte is. Kijk voor verschillende mogelijkeden rondom pvc vloeren bijvoorbeeld eens bij Floorsite

 

Keuze tussen lijmen en klikken

Een pvc vloer kan volledig verlijmd worden maar is ook verkrijgbaar als kliksysteem. In het tweede geval behoort zelf leggen wel tot de mogelijkheden maar echt eenvoudig is het niet. Bij verlijmen wordt de volledige vloer strak tussen de muren in gelegd en dient er een goed geëgaliseerde beton vloer onder te liggen. Voor de klikversie heb je een drukvaste ondervloer nodig. Voor de ondervloer moet je natuurlijk wel de juiste spaanplaatschroeven gebruiken. 

 

Laten leggen door een professioneel bedrijf

Een pvc vloer is moeilijk om zelf goed aan te leggen dus dit laat je het beste aan de professional over. Dit valt uiteraard duurder uit dan wanneer je het zelf doet maar met name de aanleg van een goede ondergrond is uitermate belangrijk. Informeer altijd naar de mogelijkheden en laat vooraf een offerte maken zodat je weet waar je aan toe bent.

https://www.floorsite.nl/producten/vloeren/pvc-vloeren/