Stmkey
0

Een kleine kamer inrichten

Wanneer je op kamers gaat, gaat samenwonen of uit huis gaat is de kans groot dat je slaapkamer of woonkamer een stuk kleiner is dan het huis waar je nu in leeft bij je ouders. Of je nu in een studentenhuis gaat of een appartement, er zijn veel tips om zoveel mogelijk uit je (kleine) kamer te halen.

Zorg voor een efficiënte inrichting

Zeker wanneer je in een studentenhuis zit, komt dit goed van pas. Gebruik bijvoorbeeld je bureau ook als eettafel, kies voor een hoogslaper zodat je er een bank onder kan zetten of kies juist voor een slaapbank. Gebruik de ruimte onder je bed als opbergruimte en gebruik je kastruimte goed. Vaak heb je wel een hoge kamer, maak gebruik van de hoogte door hogere en minder brede kasten te kiezen in plaats van lagere en bredere kasten.

Houd het opgeruimd

Misschien wel een hele belangrijke bij een kleine kamer. Omdat je kamer al wat kleiner is, zal die vaak al rommeliger overkomen. Zorg ervoor dat je je kamer goed opruimt en kies bij voorkeur voor weinig open meubels. Het geeft meer rust wanneer je spullen achter een gesloten deur zit dan wanneer dit allemaal in het zicht ligt.

Maak een moodboard

Maak vooraf een moodboard van de stijlen en meubels die je mooi vind. Zo staan allemaal witte meubels mooier bij elkaar en geeft dit meer rust, dan een roze kast een groene bank en een paarse muur. Ga je voor Scandinavische kleuren, wil je glitters of glimmende muren of ga je juist voor matte muurverf. Het zijn allemaal dingen om vooraf over na te denken zodat jij straks je kamer zo goed mogelijk kan inrichten.

Kies bij voorkeur voor lichte kleuren

Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken. Wanneer je dus voor witte meubels kiest in een lichte kamer zal het lijken alsof er meer ruimte is dan wanneer je voor donkere meubels in een donkere kamer kiest.

 

https://www.moosefarg.nl