Stmkey
0

Een comfortabele cowhouse

In Nederland zijn er veel stallen met koeien. Aan een stalinrichting van een koe moet er aan veel worden gedacht. Het komt nog te vaak voor dat er niet aan het welzijn van de koe wordt gedacht wat wel zou moeten gebeuren. Voor koeien is het van belang dat ze zich comfortabel voelen in de stal. Voor een koe is het belang dat ze ongeveer drie meter de ruimte hebben in een stal. Obstakels kunnen er namelijk voor zorgen dat de koe zich oncomfortabel voelen. Daarom zijn er verschillende technieken die kunnen worden toegepast om de stal zo comfortabel mogelijk te maken voor de koe.

Om te zorgen voor een prettig klimaat in de stallen is er een techniek te ontwikkeld om een optimaal klimaat binnen de stallen te behouden Zo kan er door middel van een All Weather Skywall een overvloed aan licht worden geweerd. Daarnaast zorgt de All Weather Skywall ervoor dat de temperatuur vrijwel constant kan blijven in de stallen ook wel Cowhouse genoemd.

Om een de koeien goed te verzorgen is er ook een koeborstel ontwikkeld. Deze koeborstel zorgt ervoor dat er een bijdrage kan worden geleverd aan de verzorging van de koeien. Met borstel kan de koe optimaal gereinigd worden. Daarnaast dient het als een soort van massage van de koe. De masserende beweging van de koeborstel zorgt voor een betere doorbloeding en dus ook een betere stofwisseling van de koe. De betere doorbloeding zorgt voor kwalitatief meer melk.

Het is van belang dat de koeien goed verzorgd worden en in een prettige cowhouse terecht komen. Er zijn verschillende manieren om het verblijf van de koeien in een cowhouse zo comfortabel mogelijk te maken. Er moet namelijk aan het gevoel van de koe worden gedacht. Er zijn verschillende technieken die hierbij kunnen helpen zoals de beschreven All Weather Skywall en de Koeborstel. Naast deze twee technieken zijn er nog veel meer technieken die hier een bijdrage aan leveren.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl