STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Do’s en don’ts rieten dak

Een rieten dak heeft regelmatig onderhoud nodig. Zo zal een rieten dak gemiddeld één keer per jaar een beurt moeten krijgen om te zorgen dat de levensduur van het dak verlengt wordt. In dit artikel kunt u vinden wat u wel of niet moet doen met uw rieten dak.

Uw rieten dak heeft tegenwoordig meer onderhoud nodig dan dat het vroeger nodig zou hebben; dit komt door de vervuiling van de lucht. Doordat er meer algen op uw rietdak komen, is het zo dat de tijd langer wordt gemaakt voordat uw rietdak zal opdrogen. Hierdoor zal het riet veel zwakker worden en hard achteruit gaan.

Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat u uw dak laat bestrijden met algen bestrijd middel. Bent u van plan dit zelf te gaan doen? Vraag dan uw dak specialist om advies. Veel bestrijdingsmiddelen die worden verkocht zijn niet van goede kwaliteit en daarnaast is het belangrijk dat u weet in welke mate u het op het dak aan moet brengen. Over het algemeen geld de regel dat er een liter algenbestrijdingsmiddel per vierkante meter gebruikt moet worden om algen tegen te gaan. Als dit consistent wordt gedaan kan dit de levensduur van uw rieten dak met minimaal 10 jaar verlengen.

Wat veel mensen niet weten is dat bomen rondom uw rieten dak slecht kunnen zijn voor de levensduur van uw rieten dak. Door de schaduw van de bomen, is de kans groot dat uw rieten dak minder snel opdroogt. Daarnaast kan het zo zijn dat de wind deels wordt tegengehouden door de bomen die om uw rieten dak heen staan. Heeft u bomen rondom uw huis staan? Dan zouden wij u willen adviseren om de bomen weg te halen of geen rieten dak te nemen.

Bent u van plan een rieten dak te gaan leggen en bent u opzoek naar een rieten dak specialist? Dakster dakbedekking Lelystad is de specialist in het bedekken van alle soorten daken.

http://dakster.nl/