STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

De voordelen van zonnepanelen in een oogopslag

Nederland wilt van gas af. Zo snel als mogelijk. Om dit doel te behalen is het prettig als inwoners een steentje willen bijdragen aan het streven naar deze gasvermindering. Het doel kan op verschillende manieren bereikt worden, al lijkt een specifieke manier erg bekend te zijn onder het volk.

Een van de welbekende energy systems: de zonnepanelen. De panelen zetten het gratis gegeven zonlicht om in energie, dat via de panelen bruikbaar wordt gemaakt als energie. Hierdoor wordt het huis dagelijks voorzien van energie om de dag door te komen. De zonnepanelen bieden veel voordelen, waar veel punten nog niet bekend zijn onder de bevolking.

Goedkoop

Zonnepanelen zijn in staat op eigen wijze elektriciteit op te wekken, waardoor de energie niet meer volledig afhangt van de energieleverancier. Het is zelfs mogelijk om op een dag met veel zonuren het huishouden de gehele dag te voorzien van opgewerkte energie via de panelen. Deze winst zal op kort termijn nodig zijn om de investering mee terug te verdienen. Na langere tijd zal deze winst kunnen oplopen tot ruim €1.000 euro winst in een gemiddeld gezin.

Beperking van CO2-uitstoot

De opgewekte energie kan worden gezien als schone energie, doordat er geen schadelijke stoffen vrijkomen gedurende het proces. Het gebruik van de panelen kan circa 60 kg CO2 per m2 per jaar besparen. Door dit voordeel kan zonnepanelen kopen het broeikaseffect tegengaan.

Woningwaarde

Door de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen zal de waarde van de woning aanzienlijk stijgen. Dit is te verklaren doordat de panelen zullen helpen bij het verkrijgen van een hogere energielabel. De koper zal daarnaast deze investering niet meer hoeven te doen en zal daarentegen wel direct profiteren van de winst.

Salderen

Een groot voordeel dat bij een online research naar de zonnepanelen niet direct naar voren komt: salderen. Opgewekte elektriciteit dat ongebruikt blijft, kan worden gesaldeerd; hierbij zal deze overschot terug geleverd worden aan het net, waarna de persoon een vergoeding zal verkrijgen. Het is wel belangrijk om ervan bewust te zijn dat er een maximum van 3000 kWh aan het salderen is verbonden en dat de eigenaar over een meter moet beschikken.

 

http://wijsmanduurzaam.nl