STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

De voordelen van een gasdrukveer

We gebruiken tegenwoordig veel verschillende producten waarbij er gebruik wordt gemaakt van een gasdrukveer. Dit is alleen wel anders dan een gastrekveer. Bij een gastrekveer wordt door de druk de veer gestrekt en bij een gasdrukveer wordt de veer door de druk ingedrukt. Het werkt dus allebei anders met ongeveer hetzelfde resultaat. Producten waarbij er gebruik wordt gemaakt van deze veren zijn bijvoorbeeld bureaustoelen en de achterklep  van een auto. Bij deze producten moeten er dingen ingedrukt of uitgestrekt worden en deze veren maken dat mogelijk. Je moet alleen wel goed kijken naar de verschillende maten van de veren en welke dan het beste bij jou past. 

De verschillende maten 

Bij Springmasters heb je verschillende standaard maten voor de gasdrukveer. Deze maten zijn: 4/12, 6/15, 8/19, 10/22, 14/28, 20/40. Je moet dan dus goed kijken naar een hoeveel milimeter veer jij nodig hebt voor het product waar jij mee bezig bent. Als je een maat nodig hebt die niet te krijgen is als standaard maat op de website, kun je contact opnemen met het bedrijf. Als je dit doet kunnen zij een gasdrukveer speciaal op maat maken voor jou zodat jij hem gewoon kunt gebruiken in het product waar jij het bij in gedachte had. 

Een demogasdrukveer 

Gasdrukveren maken gebruik van een gesloten cilinder gevuld met stikstof. Dit wordt gedaan om genoeg drukkracht op te wekken waardooor de veer kan bewegen. De druk wordt dan wel geprobeerd gelijkmatig te verdelen waardoor het in en uit schuiven van de veer wel gemakkelijk gaat. Hoe hoger het stikstofgehalte is in de veer, hoe meer drukkracht er wordt uitgeoefend op de zuiger. 

Gerelateerde artikelen

Oris horloges: Zwitserse precisie en tijdloos design

Een comfortabele cowhouse

Overlast van vliegen