STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

De perfecte werkplek voor maximale productiviteit is minimalistisch

 

Ken je dat gevoel? Dat je meer uit je dag kunt halen en dat je niet het maximale uit jezelf hebt gehaald? Dat je meer werk had kunnen verrichten en productiever had kunnen zijn?

Dat gevoel ken ik ook. Als geen ander. Daarom zal ik je in dit artikel uitleggen hoe de inrichting van je werkplek kan bijdragen aan meer productiviteit en een voldaner gevoel wanneer jij je kantoor verlaat.

Ga voor een minimalistische aanpak

Een goede plek om te starten is bij de inrichting van je kantoor. Je moet het zo zien: Wanneer je een kantoor hebt waar veel spullen in staan heeft je brein veel motieven om afgeleid te worden. Het menselijk brein is een vrij simpel orgaan. Het is erop ingesteld om veranderingen op te merken en snel afgeleid te zijn.

Kantoor

Wanneer je er echter voor zorgt dat jouw kantoor clean en leeg is kun je je alleen maar focussen op datgene dat direct voor je ligt, namelijk je werk. Ga daarom voor een minimalistische inrichting en probeer zoveel mogelijk te cutten als je kunt. Een lege muur zonder schilderijen. Wit. Alleen een plant om de lucht wat te reinigen.

Bureau

Zet deze lijn vervolgens door in de rest van je werkplek. Orden je bureau. Zorg ervoor dat er geen stapels mappen voor je liggen en dat je kortetermijn geheugen vol raakt met onnodige ruis. Leeg je bureau, empty your mind.

Desktop

Maar hou het niet alleen bij je bureau, ga verder! Ook je desktop moet leeg zijn. Verwijder alles wat jou eventueel zou kunnen afleiden bij het optimaal presteren. Geef je geest geen optie om afgeleid te zijn.

Mind

Wanneer jij deze lijn kunt implementeren in jouw workflow kan ik je garanderen dat je snel resultaten gaat zien wanneer het aankomt op productiviteit.