STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

De gevolgen van en oplossingen voor aanwezige bacteriën

De huidige situatie, waarin een verspreid virus ieders leven beïnvloedt, maakt de mensen bewust van de belangrijke rol dat de hygiëne speelt in het leven. Het reinigen van het huis kan veel ziekteverschijnselen voorkomen, een positief gevolg dat in deze tijd gewaarborgd wordt.

Echter is het belangrijk te realiseren welke gevolgen de onzorgvuldige reiniging met zich meedraagt. Het onvoldoende reinigen geeft bacteriën de vrijheid elke plek te bemachtigen zich voort te planten. De toename van bacteriën en schimmels zal leiden tot een toename van de kans op ziekteverschijnselen.

Aanwezigheid

Ieder huis beschikt over plekken waar vocht aanwezig is. Vocht is niet te vermijden, zo zorgt enkel een uitademing voor een toename van de vocht binnenshuis. Daarnaast bezitten de meeste huizen een badkamer, verrijkt met een douche, dat ook veel vocht produceert. Een Brits onderzoek toonde aan dat een toetsenbord circa 400 keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril. Nog erger? Ook blijkt een snijplank meer bacteriën te bevatten dan een toiletbril; een product waar vrijwel dagelijks voedsel op bereid wordt.

Gevolgen

Veel micro-organismen, waaronder de virussen en schimmels vallen, zijn onschuldig, al is er vaak sprake van aanwezige ziekteverwekkers tussen de organismen. Om mogelijke infectieziekten te voorkomen, is een goede persoonlijke en huiselijke hygiëne van belang. Voornamelijk bij ziektes of een verhoogd risico op infecties kan het gebruik van desinfecterende producten enorm nuttig zijn.

Voorkomen

Gelukkig zijn er veel oplossingen gecreëerd om de aanwezige bacteriën en schimmels te verminderen of zelfs geheel te verwijderen. Een schoonmaak groothandel beschikt over veel verschillende soorten schoonmaakmiddelen, waardoor het huis goed gereinigd is. Bij spraken van een tapijt is het erg belangrijk ook het tapijt zorgvuldig te reinigen met een goede tapijtreiniger. Zo blijkt een tapijt voor ruim 200.000 bacteriën per 6 vierkante centimeter verantwoordelijk te zijn. Om terug te komen op een vergelijking met een toiletbril: deze berekening leidt tot 400 keer viezigheid dan een toiletbril.

http://fayon.nl