STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Boxspring of bed in de slaapkamer?

Voor veel mensen een bekende afweging. Als je een nieuw bed gaat kopen, kies je dan voor een boxspring of een ‘normaal’ bed. In dit artikel vergelijken we de twee producten en zetten we de voordelen van beide op een rijtje!

Voordelen van een bed

Een bed, ook wel een ledikant, brengt een aantal voordelen met zich mee die zich onderscheiden van een boxspring. Ten eerste bestaat een bed uit meerdere delen. Het frame, de lattenbodem en het matras. Dit is handig omdat als één van de onderdelen niet langer naar wens is, het makkelijk vervangen kan worden. Veert het bed te veel, dan kunt u het stugger maken door te kiezen voor een stevigere lattenbodem. Daarnaast kunt u ook na een aantal jaar makkelijk het matras wisselen. Een ander voordeel ten opzichte van de boxspring is de prijs. Deze ligt vaak lager, terwijl het product vaak even lang mee gaat als bij een boxspring. Een bed kan vaak zelf in elkaar gezet worden en ook weer uit elkaar gehaald worden, met een verhuizing is het product dus makkelijker te verplaatsen.

Voordelen van een boxspring

Het grootste voordeel dat een boxspring biedt ten opzichte van een normaal bed is het comfort. Boxsprings zijn puur voor het optimale slaapcomfort ontworpen. De verschillende onderdelen van een boxspring sluiten zo op elkaar aan dat uw lichaam tijdens de nachtrust goed ondersteunt wordt en zodat u goed door kunt slapen. Een boxspring bestaat uit een box met vering, een matras en een topdekmatras. De box zorgt voor de vering, het matras zorgt voor de stevigheid en het topdekmatras voelt heerlijk zacht aan. Een ander voordeel van een boxspring in je slaapkamer is dat je slaapkamer een luxe uitstraling krijgt. Door een boxspring ondervind je niet alleen hotelwaardig slaapcomfort, maar ook de luxe uitstraling van een hotelkamer.

Conclusie

Als we de voordelen van beide slaapproducten naast elkaar leggen kan er geen eenduidige conclusie getrokken worden. Beide producten hebben uiteenlopende voordelen, waardoor de keuze gebaseerd zal worden op persoonlijke voorkeur. Wil je een goedkopere oplossing dan kies je voor een bed, wil je optimaal slaapcomfort dan kies je voor een boxspring!

https://www.bedden.nl/boxsprings.html