STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Binnendeurbeslag kopen

Wat is binnendeurbeslag?

Binnendeurbeslag is het deurbeslag wat je gebruikt op een binnendeur (een deur binnen in je huis). Alleen een deurkruk bestaat meestal niet meer. Het deurbeslag meestal uit 2 schilden, een deurkruk en een binnendeur insteekslot. Je heb verschillende soorten binnendeurbeslag hier onder worden ze allemaal besproken:

– Cilinderslot is vaak gewild bij schuurdeuren omdat deze deuren wel op slot gedaan moeten worden maar hebben niet de allerhoogste beveiliging nodig. Kantoor deuren is ook een goede mogelijkheid om deze cilindersloten binnendeurbeslag toe te passen, vind het binnendeurbeslag wat helemaal bij jou kantoor inrichting past. Bij het cilinderbeslag wordt vaak een deurkruk geleverd zodat je de deur ook nog met een hendel kan openen.

– Bont baart is eigenlijk gelijk aan het cilinderslot maar dan met een andere soort sleutel. Schuurdeuren of poortdeuren worden vaak hiermee beveiligd. In de nieuwbouw woningen zie je dit vaak op kastdeuren zoals de meterkast of de computerkast. Heel anders dan het cilinderslot hieraan is dat ze vaak geen bediening hebben van een deurkruk of deurgreep.

– Loopsloten worden vaak gebruikt in slaapkamers, heel simpel deurkruk naar beneden en de deur gaat open. Loopslot zegt het al gelijk doorlopen, daarnaast heeft hij dus geen sluiting en alleen een dag en nacht schoot die door een deurkruk wordt bedient.

– Wc of badkamer deurbeslag gebruik je natuurlijk bij een wc en of badkamer. Ze hebben vaak een aparte vorm en geen echte sluiting. De vergrendeling is een knop die je omdraait. De extra functie van dit schild is wanneer je de knop omdraait het bezet of niet bezet boordje veranderd, hiermee kan je dus aan de buiten kant zien of er iemand op de wc of badkamer is.

Waar heb je binnendeurbeslag nodig?

Binnendeurbeslag is iets wat je in elk huis nodig hebt, niet alleen mooie woningen maar ook flats hebben deurbeslag op binnendeuren. In het deurbeslag heb je verschillende prijs categorieën vaak kan je je deurbeslag al kopen vanaf 4 euro, daarnaast kan je ook deurbeslag kopen voor meer dan 100 euro. Op dat moment vraag je je af is het goud? Nee veel merken rekenen gewoon extra veel voor hun deurbeslag zo krijg je van die enorm hoge bedragen.

Verschillende merken

Binnendeurbeslag kan je in verschillende merken kopen, meestal zal dit Hoppe, Ami en Buva zijn, omdat dit de meest populaire binnendeurbeslagen zijn. Ami is hierin de voorloper deze hebben binnendeurbeslag van de beste kwaliteit met de beste prijs. Hoppe heeft ook een goede kwaliteit maar de prijs laat zich afweten en zijn vaak flink te duur.

https://www.toplock.nl/binnendeurbeslag