STM key
Image default
Shopping / Home and Garden

Beveiliging van je terrein met dubbelstaafmat hekwerk

Om uw terrein te beveiligen met dubbelstaafmat hekwerk zijn er veel opties, zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld dubbelstaafmat hekwerk of andere soorten hekwerken, camerabeveiliging, een intercom en overklimbeveiliging. Meer over de verschillende soorten beveiliging en de prijs hiervan lees je in dit artikel.

 

Soorten beveiliging

Een hekwerk en poort kunnen al zorgen voor extra beveiliging van je terrein. Wil je het terrein nog extra beveiligen dan kan je kiezen voor sloten, camerasystemen, een intercom en overklimbeveiliging. Afhankelijk van de wensen en omstandigheden kan je kiezen voor de verschillende soorten.

 

Hekwerk als beveiliging

Om een terrein af te rasteren kan je gaan voor verschillende types hekwerken. De goedkoopste manier is gebruik te maken van gaashekwerk. De duurste maar ook sterkste optie is een spijlenhekwerk. Deze vorm van hekwerk zie je veel terug bij grote industriële terreinen. Een derde mogelijkheid is dubbelstaafmat hekwerk. Dit type hekwerk combineert de sterkte van een spijlenhekwerk met de lagere prijs van gaashekwerk.

 

Voor extra beveiliging bij het hekwerk kan je nog kiezen voor overklimbeveiliging. Hiermee plaats je een puntenkam of prikkeldraad aan de bovenkant van het hekwerk. De scherpe punten en het prikkeldraad schrikken mensen af die je terrein onbevoegd willen betreden. Daarnaast zorgt het ervoor dat over het hekwerk heen klimmen bijna onmogelijk is. Wil je nog verder gaan in deze beveiliging dan kan je puntenkammen laten roteren en stroom op het prikkeldraad aansluiten.

 

Intercom en camerasystemen

Wanneer je over een lange oprijlaan beschikt of je woont niet op de begane grond dan is het fijn om een intercom te hebben zodat je contact kan leggen met degene die aanbelt. Je kan kiezen voor twee verschillende intercoms: met audio of video. Met een audio intercom kan je alleen praten en met een video intercom kan je de bezoeker ook zien. Wanneer je iemand wilt toelaten kan je iemand simpel toelaten met een druk op de knop.

 

Wil je liever dat je poort, deur of terrein de hele tijd in de gaten wordt gehouden, dan kan je het beste kiezen voor een camerasysteem. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van camera’s, zo kan je kiezen voor camera’s die een breed gebied of camera’s die focussen op gezichten. Het is ook mogelijk om een dummy camera te kopen. Dit zijn nep camera’s die voor het afschrikeffect.