Stmkey
0

Kerntrekbeslag

Sloten worden steeds innovatiever en veiliger tegen inbraken gemaakt. Dit is mooi, maar er moet niet uit het oog verloren worden dat ook inbrekers steeds innovatiever worden en nieuwere manieren vinden om sloten onklaar te maken. Dit houdt in dat je toch regelmatig even moet stilstaan bij je deursloten en nagaan of zij nog voldoende beveiligen tegen de nieuwste inbraaktechnieken. Zo laten steeds meer mensen sloten plaatsen met een kerntrekbeveiliging, om te voorkomen dat inbrekers gebruik maken van deze relatief nieuwe inbraaktechniek om het slot te forceren.

Wat is kerntrekken?

De meest sloten in deuren zijn voorzien van een cilinderslot. Deze sloten zijn al behoorlijk veilig, maar inbrekers weten nu door middel van kerntrekken de cilinder dusdanig te forceren, dat ook een deur met een relatief veilig cilinderslot gemakkelijk te openen is. Een voordeel voor de inbreker is dat hij helemaal geen nieuwe of extra gereedschappen nodig heeft. Een inbreker schroeft een stalen schroef in de cilinder. Wanneer de schroef goed vast in de cilinder zit, trekt hij hem met een stuk gereedschap er weer uit en de cilinder komt dan ook mee. Op deze wijze is de deur heel eenvoudig te openen. Het is een techniek die zelfs door de onervaren inbreker gemakkelijk en snel is toe te passen in de wetenschap dat veel woningen nog niet zijn voorzien van sloten die hier bescherming tegen bieden.

Kerntrekbeslag

Om een woning te beschermen tegen de inbraaktechniek van kerntrekken kan er gebruik gemaakt worden van een anti kerntrekcilinder of kerntrekbeslag. Nog beter is het als beide soorten gecombineerd worden. Let er bij het plaatsen van een anti kerntrekcilinder wel op dat de cilinder voorzien is van het SKG keurmerk. Alleen zo weet je zeker dat deze goed is beveiligd. Laat je de oude cilinder in de deur zitten, dan kun je gebruik maken van kerntrekbeslag. Dit is een beslag dat geheel bestaat uit metaal en wat ook de cilinder afdekt. Er is enkel ruimte om de sleutel in de cilinder te steken, maar de cilinder kan niet meer geheel uit de deur worden getrokken. Voor deuren die voorzien zijn met opdeksloten kan het lastiger zijn om de cilinder te beschermen, maar er zijn nu ook speciale anti kerntrekrozetten te koop waarmee ook een opdekslot goed beveiligd is.

Waar rekening mee houden bij aanschaf van kerntrekbeveiliging?

Let bij aankoop van kerntrekbeslag op dat het ook daadwerkelijk goed is beveiligd. Het buitenschild van het beslag moet bevestigd worden door het van de binnenkant vast te schroeven. Zo zijn er aan de buitenkant geen schroeven te zien en is het onmogelijk voor de inbreker om gemakkelijk het buitenschild te verwijderen. Vooral op deuren met een bestaand slot moeten de maten nauwkeurig opgemeten worden om een goede beveiliging tegen kerntrekken te garanderen.

https://www.toplock.nl/kerntrekbeslag/